Route-tip #4: Muziektrip

Een rondje Groningen zonder keuzestress

Route-tip #4: Muziektrip

Banden opgepompt en lunchpakketje in je rugzak? Met deze routes haal je het allermeest uit festival Terug naar het begin: verrassend, vernieuwend, maar zonder keuzestress. Houd de kaart in het programmaboekje bij de hand, en fietsen maar!

Via Tjamsweer, Oosterwijtwerd, Leermens naar Krewerd

Vier keer muziek, maar toch elke keer anders: van folk, naar jazz, dan klezmer en tot slot singer-songwriter Pitou! Dus spring op je fiets en versla deze muzikale trip…Om uiteindelijk in de theetuin van Krewerd weer een beetje tot rust te komen.

1. Folk van singer/songwriters Tangarine in Tjamsweer - 12:00-12:45
We beginnen rustig met het gevoelige Drentse folkduo Tangarine. Ze brengen een vleugje jaren zestig naar 2017 met hun prachtig geharmoniseerde melodieën in de kerk van Tjamsweer.

De eerste fietstocht van de dag gaat naar het noorden, over de Tjamsweersterweg die overgaat op de Damsterweg. Als je hem volgt, kom je eenvoudig in Oosterwijtwerd.

2. Reinier Baas en Ben van Gelder in Oosterwijtwerd - 13:45-14:30
Als je een beetje vroeg in Oosterwijtwerd bent aangekomen, heb je nog mooi de tijd voor een lunch in Restaurant Veldzicht, met prachtig zicht over het veld (what’s in a name?). Kracht opgebouwd? Dan ben je klaar voor de elegante jazz van Reinier Baas (gitaar) en Ben van Gelder (altsaxofoon). Let maar op, je hebt je nog nooit zó verfijnd gevoeld.

Fiets oost, dan noord over de Dieftilweg. Leermens is vlakbij, en dat is maar goed ook, want daar staat je iets energieks te wachten….

3. Amsterdam Klezmer Band in Leermens - 15:30-16:15
+safari 16:15

Feest! Opgewekt, cynisch en altijd dansbaar is de muziek van de Amsterdam Klezmer Band. Ze gooien zoveel wereldmuziekstijlen door elkaar dat je vergeet waar je zelf vandaan komt, maar dat is niet erg, zolang je ritme hebt.
Het feest is nog niet afgelopen als de laatste noot gespeeld is: buiten de kerk wachten kunstenaars op je om je op safari mee te nemen door Leermens. Door middel van een audiotour en een wandeling maak je kennis met Leermens, haar bewoners en de natuur (we nemen zelfs een kijkje achter de ramen… sssst). En ja, er is koffie! Die wordt geschonken in dorpshuis Aig’n Heerd.

In de pedalen maar weer! We fietsen over de Kapslaan naar het noordoosten, met gezwinde spoed naar lieflijk Krewerd.

4. Pitou in Krewerd - 17:15-18:00
Als iemand is geïnspireerd door Euterpe, de Griekse muze van de muziek, is het wel Pitou. Ze is niet mythisch (ze komt gewoon uit Amsterdam) maar heeft wel een magische stem. Mooi genoeg om je aan het eind van deze muzikale route weer helemaal tot rust te brengen, en zelfs te betoveren…
Na het concert wordt die betovering nog niet verbroken, want je kunt terecht in de Theetuin, gevuld met oude bomen, bloemen en heerlijke hapjes. Hier maken we ook kennis met de Krewerders, want ze hebben speciaal voor ons allerlei activiteiten georganiseerd. Lief hè!