...voor woordgekken en verhaalfanaten

In de kleinste kerken van Terug naar het begin ontdek je poëtische, kritische, ironische, zware, kleine en soms grootse verhalen.

...voor woordgekken en verhaalfanaten

Aan de vooravond van de Boekenweek vullen we het programma aan met schrijvers en dichters, die je op zaterdag 20 mei betoveren, ontroeren of je even laten lachen…

LÉVI WEEMOEDT
Oké, één van onze festivallocaties is geen kerk. Maar wel heel mooi! Terwijl je vanuit het gebouw van Groningen Seaports uitkijkt over de altijd veranderende Eems, gaat Lévi Weemoedt er met vuur en vaart tegenaan: tragikomisch, ironisch en af en toe schaterlachend... Lees meer!

ALMA MATHIJSEN
In september verschijnt haar nieuwe roman Vergeet de meisjes. In gesprek hierover ontdekken we haar fascinatie voor de sterke vrouw. Lees meer!

DENNIS GAENS
Hij draagt zijn gedichten voor alsof het verhalen zijn. Maar het één sluit het ander niet uit, toch? Schrijver en dichter Dennis Gaens is een graag geziene gast op festivals; en nu ook bij ons! Lees meer!

ROBERT VUIJSJE
Wat voor land zijn wij? In gesprek met Rense Sinkgraven (Groninger Forum Bibliotheek) kom je meer te weten over 'nieuwe kaaskoppen', 'old skool kaaskoppen' en over journalist/schrijver Vuijsje zelf... Lees meer!

WOUTER GODIJN
Magistraal en ongekend virtuoos: in het kerkje van Eenum luister je naar dichter Wouter Godijn! Over mooi en lelijk, het alledaagse en het verhevene, over het ‘zelf’ en de ‘ander’. Lees meer!

LAURA VAN DOLRON
Wie bedoelen we met ‘wij’? In een tijd waarin het belangrijker dan ooit lijkt om bij een groep te horen, stelt stand-up filosoof Laura van Dolron de vragen die niet in honderdveertig tekens beantwoord kunnen worden... Lees meer!

NHUNG DAM
Op zoek naar alledaags geluk, sprak Nhung Dam met mensen van over de hele wereld. Ze begroef zich in oude verhalen, en duikt bij ons weer op met een prachtige voorstelling over de kleine keuzes die we allemaal maken en die van levensbelang zijn. Lees meer!

THEO DE GROOT
Theatermaker en docent Groninger taal- en letterkunde Theo de Groot laat zijn licht schijnen over de confrontatie van de Groninger met de ander: de Groningse migratiegeschiedenis. Met De Verhalen van Groningen maakte hij de theatrale lezing Op Drift: in een wervelwind van talen, wisselt hij ernst af met humor. Lees meer!