Muzikale portretten - Evert Bisschop Boele

Wie wonen er in de wierdedorpen? En hoe zien de levens van die dorpsbewoners eruit?

Wie niet zelf in Groningen woont kent de regio misschien alleen als krimpgebied, de provincie met de aardbevingen. Wie meer wil leren over de Groningers moet een bezoek brengen aan de bijzondere lezing in Losdorp. Hoogleraar Evert Bisschop Boele vertelt over de bevolking, over zichzelf en vooral over muziek, die mensen onderscheidt en bij elkaar brengt. Hij deed diepgravend onderzoek naar de rol van muziek in het dagelijks leven. Muziek is een ‘duizenddingendoekje’, zegt hij: ontroerend, nostalgisch, feestelijk of ingrijpend.

Zijn lezing wordt afgewisseld met muzikale presentaties over de huiskamerconcerten die 's ochtends hebben plaatsgevonden bij dorpsbewoners thuis. Op zaterdagochtend 20 mei brengen studenten van het Prins Claus Conservatorium namelijk een bezoek aan Losdorp, om persoonlijke verhalen en impressies over liefdes, familie, vrienden of buren om te zetten in intieme concerten bij een aantal dorpsbewoners thuis: een cadeautje aan de gastheer of -vrouw. Elk huiskamerconcert is weer anders, want geen mens is hetzelfde en dus ook hun belevenis van muziek niet.

Benieuwd naar wat muziek zo bijzonder maakt dat je ervoor van wierde naar wierde fietst? Kom luisteren en ga in gesprek over je eigen ervaringen. Want van ieder mens kun je een ‘muzikaal portret’ maken, ook van de hoogleraar zelf…

Dit is een project van Prins Claus Conservatorium, New Audiences and Innovative Practice, o.b.v. Guy Wood en Niels Vermeulen.

Kerk van Losdorp
Fraeilemaweg 18
13:15 - 14:00 uur
15:00 - 15:45 uur

Deze kerk is helaas niet rolstoeltoegankelijk