Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Alles wat je moet weten voor je festivalbezoek!

13 mei, 2022
TNHB Buitenbeeld1 David Vroom

Om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken, zetten we de belangrijkste aandachtspunten nog even op een rijtje.

🎶 Openingsconcert vrijdag 20 mei + borrelbox

Op vrijdag 20 mei start om 20 uur het openingsconcert met Michelle David & The True-tones. De deuren van de Nicolaïkerk (Wijkstraat 32, Appingedam) openen om 19.00 uur. Bij de bar kun je terecht voor een drankje, en kun je je Borrelbox afhalen als je hiervoor een ticket hebt gekocht in de voorverkoop.

📍 Drie startlocaties
Start je festivaldag op zaterdag en/of zondag bij één van de drie startlocaties: de Nicolaïkerk in Appingedam, de Petrus en Pauluskerk in Loppersum of de Stefanuskerk in Holwierde. Nadat je je ticket hier hebt omgeruild voor een polsbandje, geniet je van je eerste voorstelling van de dag! Bovendien vind je op de startlocaties alle informatie die je nodig hebt voor je ontdekkingstocht, zoals de plattegrond en het blokkenschema. Bij jouw gekozen startlocatie is een informatiepunt aanwezig waar je tussen 9.00 uur en 14.00 uur je ticket(s) omruilt voor een polsbandje, om vervolgens te genieten van je eerste voorstelling van de dag! De voorstellingen beginnen op de startlocaties om 10.00 uur en om 11.45 uur.

Let op: wegens de zondagdienst is er op de zondag een late start bij de Nicolaïkerk Appingedam: hier start de voorstelling om 11.45 uur en om 13.30 uur. Dit geldt niet voor de andere startlocaties.

🧭 Volg een routetip
Heb je moeite met kiezen? Gebruik dan onze routetips! We leggen ze ook voor je klaar bij de startlocaties. Naast verschillende fietstips, hebben we in Appingedam op zaterdag en zondag ook een wandelroute voorbereid: hiermee bezoek je al wandelend het festivalprogramma in het historische stadje!

🚲 Fiets huren?
Het huren van een fiets regel je rechtstreeks met Guikema Rijlwielhandel. Neem contact op via het contactformulier, en spreek af waar je je fiets afhaalt: in Holwierde of bij Landgoed Ekenstein (gelegen tussen de startlocaties Appingedam en Loppersum).

🚗 Waar parkeren?
Bij de startlocaties tippen we de volgende parkeerplekken:

Startlocatie Appingedam: Albert Heijn, Woldweg 121, Appingedam
Startlocatie Holwierde: Parkeerplaats bij Dorpshuis De Heekt, Hoofdweg 32, Holwierde / en naast het dorpshuis De Heekt aan het “Balkgat” zijn ook parkeerplekken.
Startlocatie Loppersum: in de buurt van de kerk (Kerkpad 1, Loppersum) is voldoende parkeergelegenheid

Besluit je per auto naar de festivaldorpen te gaan? Rijd dan voorzichtig, denk om de fietsers!

🌳 Bezoek een pauzeplek
Onderbreek je drukke festivalprogramma met een bezoek aan een pauzeplek! Bij de Luingahof in Bierum, De Kosterij in Krewerd en Bij Jacobus in Zeerijp kun je iets lekkers eten en drinken en zijn andere leuke extra’s te beleven. Zoals de start van een kijk-ommetje, of ontdek nieuwe muziek met de tuinsessies!

💰 Neem voldoende contant geld mee
Pinnen kan lang niet overal! Zorg dus dat je genoeg contant geld bij je hebt als je naar de dorpen gaat.

🚌 Met de bus naar Heveskes
Op de zaterdagavond van TNHB vertrekt er om 19:00 en om 19:45 een gratis bus bij de Nicolaïkerk in Appingedam, voor een retourtje naar Heveskes. Op deze mysterieuze locatie is de bijzondere dansvoorstelling van Noordstaat te zien. Opgeven voor de bus kan per persoon, via deze link, helemaal onderaan! Maar vol = vol!

🍹 Sluit af bij de Nicolaïkerk - Bordje Overdiep + drankje aan de bar
Aan het einde van je festivaldag ben je van harte welkom in de Nicolaïkerk in Appingedam! Naast een heerlijke maaltijd van Chefkok Anne (alleen af te halen op vertoon van een vooraf gekochte ticket Bordje Overdiep), draait Oscar plaatjes op de zaterdag, Swoolish Garage op de zondag én kun je genieten van een drankje aan de bar! Zien we je daar?

🚆 Kom je met het OV naar Groningen? Houd rekening met extra reistijd!
Door werkzaamheden tussen Meppel en Groningen is de dienstregeling aangepast en wordt er geadviseerd rekening te houden met minimaal 30 minuten extra reistijd. In praktijk is dit waarschijnlijk langer doordat er minder bussen ingezet kunnen worden dan gepland. Bekijk de actuele informatie/situatie via de reisplanner.

⏱️ Neem je last-minute vrienden of familie mee?
Ook tijdens het festival zijn er nog tickets te koop. Tickets voor de vrijdagavond, zaterdag en zondag zijn te verkrijgen bij de drie startlocaties (je kunt hier pinnen). Maar je kunt ook kiezen voor Last Minute Tickets. Deze koop je voor € 10,- “last minute” aan de deur bij de voorstelling die je graag wilt zien, mits er nog plek is! Handig: je betaalt deze Last Minute Tickets gewoon met een Tikkie!

Heb je nog onbeantwoorde vragen?
Neem even kijkje op onze praktische pagina en schroom niet om een mailtje te sturen naar info@terugnaarhetbegin.nl