Navigatie overslaan

Mondriaan Fonds steunt zes nieuwe kunstprojecten!

11 mei, 2021
Schermafbeelding 2021 06 06 om 18 24 11

Dankzij de steun van het Mondriaan Fonds, hebben we zes unieke kunstprojecten aan de ontdekkingstochten toegevoegd.

Van het groene monnikenpark in Appingedam, een klein venster in het Mariakerkje van Krewerd, tot een onbekend uitzicht aan een bosrand bij 't Zandt. Zes kunstenaars lieten zich inspireren door het Groninger landschap, met indrukwekkende kunstinstallaties als resultaat! Hiermee geven ze een andere kijk op de omgeving, of een nieuwe ervaring op een bijzondere locatie...

 • In Zicht - Joyce Zwerver
  Achter de oude bakstenen van de Mauritiuskerk van Marsum verrijst een installatie waarin een spel van kleur, vorm en materiaal een contrast aangaat met haar omgeving. Met een krachtig statement beleef je met het werk van kunstenaar Joyce Zwerver het Groninger landschap zoals je nog niet eerder deed! Lees meer!
 • In a window of a few minutes - Sarah Janssen
  Sarah Janssen heeft zich laten inspireren door de hagioscoop: een klein raampje dat in veel middeleeuwse kerken in Groningen te vinden is. Spelend met de symboliek van vensters, ontstaat in het Mariakerkje van Krewerd een poëtische ervaring van licht, ruimte en tijd. Lees meer!
 • Chronotope - Marike van Ringen
  Kunstenaar Marike van Ringen liet zich inspireren door een pittoresk boerderijtje te midden in het historisch wierdenlandschap van Groningen, en ging op onderzoek uit: welke verhalen liggen hier? Gefascineerd door de vraag hoe verhalen veranderen in mythes, sagen en mysteries, ontwikkelde ze de verhalende installatie Chronotope. Lees meer!
 • Memories of the Air - Eva Koopmans
  Scenograaf Eva Koopmans liet zich inspireren door het groene Monnikenpark middenin het stadje Appingedam, waar ooit een klooster heeft gestaan: waarom is deze plek altijd leeg gebleven? En welke rol speelt de lucht die deze leegte heeft opgevuld? Haar bevindingen ontdek je in de poëtische kunstinstallatie ‘Memories of the air’. Lees meer!
 • Can I Leave my name here? - Anjet van Linge
  Met Can I leave my name here? gaat kunstenaar Anjet van Linge op zoek naar de betekenis van namen: hoe is het om even te zijn zonder alle lusten en lasten die je naam met zich meebrengt? Een rituele uitnodiging in de Sebatiaankerk van Bierum! Lees meer!
 • Onzichtbaar - Patrick Hoving
  Op Landgoed de Camping nodigt kunstenaar Patrick Hoving je uit om samen met hem het avontuur in te stappen. Aan de rand van het bos neemt hij je mee op een kleine ontdekkingsreis door een onzichtbare wereld, en laat je zien dat er zoveel meer verborgen ligt in dit uitzicht dan je op het eerste gezicht misschien dacht! Lees meer!

Credits: Frits Hesseling (curator)