Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Gezocht: creatieve deelnemers uit de wijk Opwierde!

11 januari, 2024

Woon je in de wijk Opwierde? En heb je zin om je creatieve talenten verder te ontwikkelen? Doe dan mee met het project Binnenste Buiten!

Samen met andere buurtgenoten werken we aan een muzikale woordenwandeling door de wijk. Houd je van muziek, dans, theater, poëzie of iets anders? Je bent van harte welkom om mee te doen! Geef je op en kom naar de kennismakingsmiddag op zondag 17 maart om 15.00 uur in de kerk van Opwierde.

Wat gaan we doen?

Onder leiding van Hugo aka Wordbites én Amber Jansen werken we met een groep van maximaal 12 deelnemers samen toe naar een fijne voorstelling met muziek, dans, theater, poëzie en meer met verhalen uit de wijk. Het maakt niet uit of je jong, oud, beginner, amateur of (semi)professional bent. Het gaat om jouw persoonlijke verhaal en beleving. Nadat we een aantal keren hebben gerepeteerd met de groep, spelen we op zaterdagmiddag 25 en zondagmiddag 26 mei onze voorstelling op het festival Terug naar het begin 2024 in de kerk van Opwierde. Mooi om samen een echte voorstelling te maken!

Over de voorstelling

Met de kerk van Opwierde en de Molukse kerk als festivallocaties van TNHB, wil TNHB langs deze en andere locaties een muzikale woordenwandeling ontwikkelen door de wijk. De afgelopen jaren is de wijk flink vernieuwd, de huizen zijn duurzamer en aardbevingsbestendig gemaakt. Hoe gaat het met de mensen die verhuisden? Wie/wat missen ze van het oude thuis? Wat kregen ze ervoor terug? Zijn ze van plan hier altijd te blijven wonen, of dromen ze van een toekomst ergens anders?

Wat we aan je vragen?

Je krijgt er super veel voor terug (spelplezier, talentontwikkeling en een mooie ervaring op een echt festival) maar we vragen ook best wat van je:

  • Actief meedoen aan alle 4 repetities; 24 maart, 7 & 28 april en 12 mei

  • Meedoen aan de generale repetitie op vrijdagmiddag 24 mei

  • Meespelen in de voorstellingen op zaterdagmiddag 25 mei en zondagmiddag 26 mei.

Opgeven/aanmelden voor kennismakingsmiddag op 17 maart om 15.00 uur

Er is plek voor 12 deelnemers, dus geef je snel op! Opgeven kan door een mail te sturen naar Anneke Folkerts: folkerts.anneke@gmail.com. Mocht je vragen hebben, mail haar of bel 06 14 22 93 44.

>> Uiterlijk 10 maart sluiten we de inschrijvingen.

Mijn Thuis Mijn Verhaal

Dit project is onderdeel van Mijn Thuis Mijn Verhaal, een initiatief van Gemeente Eemsdelta. Hiermee wordt breed ingezet op persoonlijk welbevinden en gemeenschapszin. Vorig jaar is een eerste samenwerking tussen het festival Terug naar het begin en Mijn Thuis Mijn Verhaal gestart en liet Wordbites zien dat met een veilige sfeer en creatieve vragen ruimte werd gecreëerd om jong en oud uit te dagen hun verhaal met elkaar te delen. Dit resulteerde in een prachtige, openhartige voorstelling tijdens het festival, met fantastische reacties van het publiek!