Navigatie overslaan

Sleutelconcerten: Groninger artiesten treden op in lege Der Aa-kerk

11 mei, 2020
  • Sleutelconcerten

Locaties

  • Live-uitzending vanuit de Der Aa-kerk Groningen
Der Aa kerk

Was er geen coronacrisis, dan beleefden we deze vrijdag tot en met zondag de twaalfde editie van Terug naar het begin. Maar ook nu laten we het weekend niet helemaal ongemerkt voorbij laten gaan...

Graag bieden we fans van het festival op de oorspronkelijke datum tòch een beetje Terug naar het begin, maar dan op afstand. In samenwerking met Stichting Oude Groninger Kerken zenden we komend weekend drie miniconcerten online uit vanuit de Der Aa-kerk onder de noemer Sleutelconcerten.

Sleutelconcerten
Drie Groninger artiesten krijgen de sleutel van het iconische gebouw midden in hun thuisstad. In de leegte van de Der Aa- kerk en de indrukwekkende akoestiek, brengen ze muziek vol dromen, melancholie en magie. Zangeres Eliën van kunstcollectief ZUHAUSE, het folkduo The First Wolf, en singer-songwriter Jantien Kurpershoek geven elk een liveoptreden vanuit het historische gebouw. Binnen de eeuwenoude muren nemen ze je mee in hun muzikale wereld, die in de imposante ruimte van de Der Aa-kerk een extra dimensie krijgt. Mediabedrijf Diepzeekonijn Moving Media uit Groningen zorgt ervoor dat de concerten vakkundig worden opgenomen, zodat publiek geheel coronaproef het huis niet uit hoeft om deze Sleutelconcerten mee te maken.

Live uitzendingen
In Groningen wordt er prachtige muziek gemaakt, en wie wil er nou niet optreden op een magische plek als de Der Aa-kerk? Een buitenkans voor artiesten en toeschouwer. Drie prachtige live concerten om vanuit je luie stoel van te genieten:

Vrijdag 15 mei, 17.00 uur, zangeres Eliën van ZUHAUSE;

Zaterdag 16 mei, 17.00 uur, folkduo The First Wolf;

Zondag 17 mei, 17.00 uur, singer-songwriter Jantien Kurpershoek.

Ga naar de livestream!