Navigatie overslaan

Nieuwkomer in de Cultuurnota + op zoek naar nieuw bestuur

16 oktober, 2020
KVDV 20180526 Terug naar het Begin 1e selectie 02

In deze onzekere coronatijd, is goed nieuws meer dan welkom. Mede dankzij support van onze trouwe bezoekers en samenwerkingspartners, stelt de Provincie Groningen de komende vier jaar subsidie beschikbaar voor Terug naar het begin. Deze steun is een prachtige erkenning. En nu we als festival zowaar gevestigd zijn, is het tijd voor verandering. We gaan op zoek naar een nieuw stichtingbestuur. Help je mee?

Nieuwkomer in de Cultuurnota
We hadden er op gehoopt. Zal het College van Gedeputeerde Staten afwijken van het eerdere advies van de Groninger Kunstraad? Inmiddels is de kogel door de kerk. In de Cultuurnota van de Provincie Groningen is Terug naar het begin toegevoegd als nieuwkomer: “Terug naar het begin biedt een platform voor bijzonder cultureel erfgoed, slaat een brug met de bewoners en trekt bezoekers uit de hele regio. Vanuit de kansen voor cultuur in verbinding met vrijetijdseconomie biedt het festival een kwaliteitsaanvulling op het bestel.” Samen met de eerdere bijdrage van het landelijk Fonds Podiumkunsten is een stevige basis gelegd voor een vaste plek van Terug naar het begin in festivalland!

Kom jij in ons nieuwe bestuur?
Nu we meer zekerheid hebben, is het tijd om zelfstandig te worden. Viel het festival tot nu toe onder de vleugels van het bestuur van de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK), gaan we de komende periode op zoek naar een eigen, autonoom stichtingsbestuur. In samenspraak met SOGK zijn criteria opgesteld en gaan we op zoek naar kandidaten. Maar die zoektocht doen we liever niet alleen. Ben of ken jij een sterke gegadigde? Mail naar info@terugnaarhetbegin.nl. We zullen de ingezonden reacties vertrouwelijk behandelen.

Foto: Kees van de Veen