Navigatie overslaan

Terug naar het begin presenteert aangepaste editie

21 januari, 2021
Tnhb website omslag 2021hopelijk

Afgelopen jaar hebben we het festival Terug naar het begin wegens corona moeten verplaatsen naar 28, 29 en 30 mei 2021. Hoewel het virus nog niet onder controle is, bieden de vaccinaties hoop. We hebben het goede voornemen -wanneer het toegestaan is - om op de geplande data een aangepaste editie te realiseren. Dit betekent dat het festival er dit jaar anders uit komt te zien. We treffen de nodige maatregelen om ervoor te zorgen dat je samen met je vriend, huisgenoot of familielid het festival veilig kunt bezoeken. We houden hierbij rekening met de laatste adviezen en voorschriften van het RIVM.

Coronasituatie

We begrijpen dat de coronasituatie veel onzekerheid met zich meebrengt en vragen oproept. Hieronder lichten we de aangepaste editie van het festival toe. Bij deze opzet zijn we uitgegaan van de optimistische situatie dat we te zijner tijd weer in kleine groepen bij elkaar mogen komen, mits we voldoende afstand kunnen waarborgen. In april besluiten we definitief of de aangepaste opzet kan doorgaan of dat uitstel nodig is.

Maatregelen aangepaste editie

Om een veilig bezoek aan het festival te realiseren, brengen we het aantal zitplekken in de Groningse kerken terug, zodat we de anderhalve meter afstand tussen bezoekers kunnen waarborgen. We voegen extra locaties toe aan het festivalgebied om zo voldoende ruimte te hebben om je te verwelkomen; hierbij wisselen we de kerken af met andere betekenisvolle locaties in het historische wierdenlandschap. Daarnaast bieden we per festivaldag verschillende routes aan, met verschillende startlocaties en timeslots om zo goed de bezoekersstromen te kunnen controleren. Verder schrijf je je bij het bestellen van tickets, van tevoren in voor een route. Bovendien zorgen we bij elke locatie voor duidelijke looproutes, aangeduide zitplaatsen en voldoende desinfectiemiddel. Tot slot nemen we de laatste voorschriften van het RIVM in acht. Meer informatie over de routes, tickets en de aangepaste editie vind je op onze website bij de meest gestelde vragen.

Ga mee op ontdekkingstocht!

In elke route zullen alle ingrediƫnten van het festival vertegenwoordigd zijn met onderweg adembenemende (theater)performances, unieke muziekoptredens, verdiepende kunstprojecten, gastvrije dorpsbewoners en verrassende expedities. We hopen je dit jaar weer mee te nemen op ontdekkingstocht door het Groninger landschap, dus noteer alvast de nieuwe data in je agenda: 28, 29 en 30 mei 2021.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond het festival Terug naar het begin? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.