Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Classic Jamming Ensemble

  • Zaterdag
  • Zondag
  • Muziek

Locatie

  • Kerktuin Krewerd

Tijd

  • 13.45 / 15.45 / 17.00

De sfeervolle Krewerder Kerktuin is tijdens TNHB de plek voor Classic Jamming! Classic Jamming is de Groninger broedplaats voor avontuurlijke klassieke muziek.

Iedere maand komen musici met verschillende achtergronden en niveaus samen om te improviseren in een bierbrouwerij in de stad. Een aantal van deze musici vormen het Classic Jamming Ensemble. Zij hebben zich bekwaamd in de kunst van het vrij improviseren. Los van bladmuziek of vooraf afgesproken formats laten zij muziek ontstaan in het moment, in interactie met het publiek. Als publiek ben je getuige van unieke composities die maar een keer zullen klinken. Op zaterdag spelen Nino (viool) en Galya (cello), op zondag speelt Nino (viool) samen met Julius (basklarinet) en Fiona (fluit)

Nino Natroshvili
Nino studeerde op het conservatorium zowel klassiek als barokviool. Tijdens haar barokvioolstudie groeide haar interesse in het spelen van andere stijlen, wat ervoor zorgde dat ze meer ging verdiepen in improvisatie. Ze heeft een voorliefde voor oosterse muziek en muziek uit de 17e eeuw.

Julius Jonker
In zijn muzikale carrière heeft Julius de klarinet en basklarinet leren kennen in verschillende genres. Vanuit zijn achtergrond als componist heeft hij interesse gekregen in “instant composing”.

Fiona van der Marel
Fiona onderzoekt improvisatie door middel van het verkennen van de grenzen van klank en harmonie die ze als klassiek getrainde fluitiste heeft aangeleerd. Ze creëert nieuwe muziek in het moment door het gebruik van haar instrument en lichaam op een onconventionele manier. Vooral samen met anderen improviseren brengt haar veel voldoening.

Galya Sky
Litouwse cellist Galya componeert en arrangeert folk en metal muziek voor cello. In haar master NAIP aan het Prins Claus conservatorium onderzoekt ze wat voor invloed deze muziekstijlen hebben op de sociale gemoedstoestand van de mens. Veel van haar composities komen door improvisatie tot stand.