Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Inner Voice - Cora Burggraaf

  • Zaterdag
  • Zondag
  • Muziek
  • Theater
  • Verhalen

Locatie

  • Start Luingahof Bierum

Tijd

  • 11.45 - 13.00 / 13.30-14.45 / 15.15-16.30
Inner Voice header met titel 820x312px

In de oude boomgaard De Luingahof in Bierum stap je in de audio-ervaring Inner Voice: een muzikale voorstelling over een vrouw die haar eigen stem lange tijd liet verstommen.

*Opmerking vooraf: deze voorstelling wordt afgeraden voor slechthorenden en bezoekers met gehoorbeschadiging/doofheid aan één van de oren (zie toelichting onderaan de pagina).

Als echtgenote van de beroemde componist Alphons Diepenbrock die alle aandacht opeiste, viel Elsa Diepenbrock langzaamaan stil. Mezzosopraan Cora Burggraaf duikt in haar wereld en leent Elsa haar stem. Al wandelend door de rustieke boomgaard in Bierum, luister je met een koptelefoon naar Elsa’s muzikale en persoonlijke wereld. Uiteindelijk word je geleid naar de nabijgelegen Sebastiaankerk voor een afsluitend live-concert, waarbij Cora Burggraaf wordt begeleid door pianist Henry Kelder.

Doordat gebruik wordt gemaakt van binaurale geluidstechniek (extreem ruimtelijke opname), lijkt het alsof de stemmen en de muziek zich om en in je hoofd bevinden. Zo ervaar je bijna fysiek de binnenwerelden van Elsa, Cora en hopelijk die van jezelf. Maar vergis je niet: er komt een moment dat de binnenstem een buitenstem wordt, in levende lijve…

Inner Voice is een verhaal van herkenning. Een verhaal van alle tijden, vaak van vrouwen, maar niet uitsluitend. Inner Voice is geïnspireerd op de biografie ‘Cécile en Elsa, strijdbare freules’ van Elisabeth Leijnse.

Inner Voice is geproduceerd in het kader van het Oranjewoud Festival. Dit schreef Niek vom Bruch (algemeen directeur Grand Theatre, Groningen) over de voorstelling:

“Inner Voice is een spannende combinatie van wandelvoorstelling, concert, persoonlijke documentaire en audio-ervaring. Voor mijzelf als reguliere theaterbezoeker en muziekliefhebber was het een bijzondere kennismaking met zowel de persoon/personage Elsa Diepenbrock en haar beroemde echtgenoot, als met de nieuwe maker Cora Burggraaf. Met haar achtergrond in de muziek biedt zij een eigen perspectief op het onderwerp en op de voorstelling. Daarmee sprak zij muziek- en theaterliefhebbers beide aan om mee te gaan in het muzikaal-dramatische verhaal.”

*Tijdens de voorstelling krijg je een koptelefoon op. Vervolgens krijg een geluidsbestand te horen waarbij er gebruik gemaakt wordt van "binaural audio": geluid dat kan zich kan verplaatsen van je linker naar je rechteroor en andersom, alsof je je in eenzelfde ruimte waant met de zangeres. De subtiliteit van binaural audio is helaas minder goed te beleven voor slechthorenden en bezoekers met gehoorbeschadiging/doofheid aan één van de oren. Voor hen wordt het bezoeken van deze voorstelling dan ook afgeraden.

TIP: op zondag 5 juni speelt Cora Burggraaf The Music is Present op Oranjewoud Festival!