Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Daar waar de wind waait - Patrick Hoving

  • Zaterdag
  • Zondag
  • Kunst

Locatie

  • Strand Bierum

Tijd

  • 13.45-14.15 / 15.30-16.00 / 17.15-17.45
Schermafbeelding 2022 04 21 om 17 40 02

Vanaf het Bierumer strand neemt kunstenaar Patrick Hoving je mee op ontdekkingstocht.

Aan de monding van de Eems waar de rivier de zee ontmoet, hoor je het landschap tot leven komen en luister je naar wat ze te vertellen heeft:

"Verhalen worden gevaren op een zee van muziek en golven van geluid. We laten de natuur haar woord doen, luisteren naar het ritme van de windmolens en kijken uit over een eindeloze zee vanaf de metershoge dijk. En wie weet kijk je nooit meer hetzelfde naar deze plek..."

Samen met zijn collectief Het Kanaal ontrafelt Patrick Hoving met zijn multidisciplinaire kunstprojecten nog onbekende uitzichten, in gesprek met lokale specialisten variërend van een bioloog tot een toevallige voorbijganger, of een dichter uit de buurt. Wat zie ik eigenlijk? Wat is hier te ontdekken? Wat leeft hier? Wie wonen hier of hebben hier gewoond?

Dit onderzoek resulteerde vorig jaar in de poëtische voorstelling Onzichtbaar, aan de rand van Landgoed DeCamping in ‘t Zandt. Met beeld, muziek en poëzie werd zichtbaar gemaakt dat er zoveel meer verborgen ligt in dit weidse uitzicht dan je op het eerste gezicht misschien dacht. Dankzij de bijdrage van Prins Bernhard Cultuurfonds kan Patricks unieke werkwijze nu een vervolg krijgen in deze gloednieuwe voorstelling "Daar waar de wind waait".