Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

De Weldoener - Illustere Figuren

  • Zaterdag
  • Theater

Locatie

  • Kerk Wirdum

Tijd

  • 11.45-12.45 / 14.45-15.45 / 17.45 - 18.45
De Weldoeners try out Illustere Figuren HD 22 april 2022 door Nienke Maat 16

"Wie predikt de nuance?" Het jonge theatercollectief Illustere Figuren toert dit seizoen met De Weldoener, een theatrale talkshow over het zwijgende midden gemaakt om in kerken te spelen. Dat willen we natuurlijk niet missen!

Deze prikkelende voorstelling zie je tijdens TNHB in het kerkje van Wirdum (GN). Hier vertolkt Tim de stem van het zwijgende midden. Want waarom is deze bijna niet te horen? Wie predikt de nuance bij Jinek, Op1 en het journaal? Terwijl Tim als geschiedenisfanaat de verhalen over Bonifatius verslindt, besluit hij dat hij de nieuwe Bonifatius wordt. Eigentijds. Met zijn eigen talkshow. In een kerk: de plek van ontmoeting en zingeving. Hij gaat het beter doen dan Jinek. Beter dan al die roeptoeters. Tim Verbeek. De Bonifatius van het zwijgende midden.

Illustere Figuren (IF) is een theatercollectief met een (zelfbestempeld) retepositief geloof in de mensheid, en maakt met humor grote maatschappelijke thema’s persoonlijk. Durf jij het aan om jouw wereldbeeld aan de kaak te stellen? Bereid je voor op spraakmakend theater dat prikkelt en verwart, maar toch stiekem je mondhoeken doet krullen!