Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Douwe Eisenga & Lotte Pen

  • Zaterdag
  • Muziek

Locatie

  • Stefanuskerk Holwierde

Tijd

  • 10.00 - 10.45 / 11.45-12.30
Douwe en Lotte

Speciaal voor TNHB geven componist en pianist Douwe Eisenga & saxofoniste Lotte Pen samen een concert! Bereid je voor op muziek dat ''onderhuidse melodieën kerft in de ziel van de luisteraar'' in combinatie met “spraakmakende elektronische neo-classical om bij stil te staan”.

Met zijn muzikale roots in Groningen, is de weidse omgeving van TNHB geen onbekend terrein voor pianist en componist Douwe Eisenga. En net als de Groninger kerken, is zijn muziek vaak ingetogen en sober, waar een grote, stille kracht vanuit gaat. Zijn werk wordt vergeleken met Philip Glass en de Belgische componist Wim Mertens: ‘een brug tussen popmuziek en minimal music’.

Deze eerlijke, “down to earth” klanken, krijgen een magisch tintje met saxofoniste Lotte Pen. Haar muziek is enorm divers: de ene keer klinkt het als de soundtrack van een spannende Netflixserie en dan weer als een gotische kerk in de Middeleeuwen. Tijdens TNHB bundelen deze muzikale grootheden hun krachten tot een bijzonder samenspel om bij weg te dromen.