Navigatie overslaan

Gil ‘the Grid’ Gomes Leal

  • 12 + 13 juni 2021
  • Dans
  • Route 1C
Mark Engelen Amenti Movemeant 0008

Deze geweldig mooie danser, bekend om zijn krachtige performance en intense choreografie, weet je als geen ander te raken. Op jonge leeftijd startte Gil Gomes Leal al zijn professionele danscarrière.

Maar nadat hij op zijn 21ste wereldkampioen experimentele dans werd, kreeg hij een psychose. Dans hielp hem om deze donkere periode in zijn leven achter zich te laten. Hij choreografeert, inspireert, zet voorstellingen op en is daarnaast ook werkzaam als bewegingscoach via zijn eigen ontwikkelde methode waarin hij binnen Amenti doceert en mensen helpt dichter bij zichzelf te komen en bewuster te worden van de connectie tussen lichaam en geest. Ben je op zoek naar een onvergetelijk begin van je ontdekkingstocht? Dan mag je Gil ‘the Grid’ Gomes Leal zeker niet missen!

Deze voorstelling is mede mogelijk dankzij steun van BNG-Cultuurfonds.

Gil 'the Grid' Gomes Leal is onderdeel van ROUTE 1C
Over de route: Kun je je het voorstellen? Het water kwam ooit tot aan de wierden. De vruchtbare grond die de zee lang geleden op de wierden achterliet, is later grotendeels afgegraven ter verrijking van onder andere de arme zandgronden van Drenthe. Net als bij veel andere kerkjes, zijn de gravers in Eenum precies op tijd gestopt: een smal kerkje staat hier sierlijk op de rand van een afgegraven wierde.

  • Data: 12 + 13 juni
  • Starttijden route: 10.30 / 12.00 / 13.30
  • Startlocatie: kerk Wirdum (GN), Kerkeweg 24
  • Afstand: 18 km
  • Hoe? Deze route beleef je het mooist op de fiets!

Welke artiesten kom je tegen?
Start met de krachtige danssolo van de bijzondere ‘bewegingskunstenaar’ Gil ‘the Grid’ Gomes Leal // ontdek de bezielde band The Avonden met fascinerende teksten op een sprookjesachtige locatie! // Molenaar Ben en zijn collega's ontvangen je met onvervalste Groningse gastvrijheid op de pauzeplek bij molen De Leeuw // en dan: Dit en dat en dat en dat en dat!