Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Groninger Museum Tour

  • Zaterdag
  • Zondag
  • Kunst

Locatie

  • Molen Loppersum

Tijd

  • Doorlopend: 12.00 - 19.00

Het Groninger Museum trekt eropuit! Een Airstream caravan omgetoverd tot minimuseum reist door de provincie, inclusief een bezoek aan TNHB!

Bij de molen De Stormvogel in Loppersum ga je in het minimuseum aan de slag met een creatieve workshop rondom het thema ‘A Better Place’: hoe kun je van je eigen omgeving een betere plek kan maken?

Naast het bezoeken van festivals is het minimuseum de komende 2 jaar ook te vinden op verschillende basisscholen en middelbare scholen, culturele centra, buurthuizen en andere evenementen in Groningen. Deze Groninger Museum tour is een aanloop naar de Kinderbiënnale in 2024, waar het thema ook ‘A Better Place’ zal zijn.

De Kinderbiënnale is een interactieve kunsttentoonstelling waar kinderen een actieve rol spelen in de totstandkoming van de expositie. Kinderen en jongeren die het minimuseum bezoeken tijdens het festival Terug naar het begin, krijgen een vrijkaartje voor de Kinderbiënnale!

Het Groninger Museum werkt samen met de ELJA Foundation om kinderen en jongeren op een speelse manier in aanraking te laten komen met kunst en cultuur.

Meer informatie over de Groninger Museum Tour vind je hier.