Navigatie overslaan

Jozef van Wissem

  • 12 + 13 juni 2021
  • Muziek
  • Route 1A
Jozef DP1f Ax8 X4 A Mb G38

In deze route ontdek je de sferische, mythische wereld van de wereldberoemde luitenist en componist Jozef van Wissem! Laat je meevoeren door hypnotiserend tokkelwerk en tranceachtige composities, met sobere luitmelodieën, subtiele soundscapes, statige stiltes en ingetogen vocalen. Van Wissem weet zo een geheel eigen universum te scheppen, waarin de dood, de tijdelijkheid en de vergankelijkheid een hoofdrol spelen. Als luisteraar heb je geen andere keuze dan de totale overgave aan de intensiteit, de tijdloze vervreemding en donkere onaardsheid van zijn muziek. Een mystieke ervaring, zeker op deze locatie!

Leuk weetje: in de jaren ‘80 heeft Van Wissem een tijd in Groningen gewoond. Voordat hij naar New York vertrok was hij in Groninger stad actief in de punker en kraker scene.

Meer lezen?

Journalist Kevin Toma Schreef in De Volkrant het artikel Interlute. “Luitcomposities als soundtrack bij een vampierfilm? Componist Jozef van Wissem bewijst dat het kan en won er de Soundtrack Award in Cannes mee”. Klik hier!

Jozef van Wissem is onderdeel van ROUTE 1A
Over de route: Van het piepkleine (maar gave) wierdedorpje Uitwierde als verborgen parel aan de rand van Delfzijl, naar het eenzaam maar romantisch gelegen Mauritiuskerkje in Marsum- terwijl je nèt een reeks grauwe, oude bunkers in het landschap passeerde. Deze route zit vol contrasten!

  • Data: 12 + 13 juni
  • Starttijden route: 10.30 / 12.00 / 13.30
  • Startlocatie route: Solwerder kerk, Solwerderweg 5a, Appingedam
  • Afstand: 11 km
  • Hoe? Deze route beleef je het mooist op de fiets!

Welke artiesten kom je tegen?
Ontdek de mythische wereld van de wereldberoemde luitist en componist Jozef van Wissem! // Verken een dorpsommetje samen met zanger en componist Tim Knol en De Wandelclub // Geniet van de gastvrijheid van campingeigenaren Edwin en Esther op de pauzeplek bij 'Camping de Leeuw' // Achter de oude bakstenen kerk in Marsum verrijst de installatie In Zicht van kunstenaar Joyce Zwerver // Luister naar de 'koningin van spoken word' Babs Gons, een ode aan het leven en de liefde.