Navigatie overslaan

Marijke Schermer

  • 19 + 20 juni 2021
  • Verhalen
  • Route 2B
Schermafbeelding 2021 05 06 om 10 58 09

Raken we ooit uitgesproken over de liefde? In het geprezen boek 'Liefde, als dat het is', onderzoekt auteur, toneelschrijfster en regisseur Marijke Schermer met scherpe observaties en zorgvuldige geformuleerde gedachten en pijnlijke precisie ‘het land der liefde’.

Voor Terug naar het begin vragen we haar met dezelfde genadeloosheid over dit onderwerp te spreken: “Is liefde samensmelting, een eenheid worden met de ander, of kunnen we die romantisch illusie achter ons laten?"

Meer lezen?

Vier sterren kreeg het boek Liefde, als dat het is van De Volkskrant: "Over de liefde schrijven is moeilijk, maar Marijke Schermer kan het". Klik hier!

Journalist Gerwin van der Werf schreef in Trouw een recensie over haar boek Liefde, als dat het is: "Schrijfster Marijke Schermer zet aan het denken over de liefde. Klik hier!

Marijke Schermer is onderdeel van ROUTE 2B
Over de route: Hoe toegankelijk is het boerenland eigenlijk? Eens was het gebruikelijk dat boeren over smalle kerkenpaden door het weidse land naar de wierde liepen, om een kerkdienst bij te wonen. Vaak zijn deze oude paden verdwenen, door ruilverkaveling of grotere verbindingswegen. Maar tussen Arwerd en Godlinze hebben we er toch nog één ontdekt! Passeer voorzichtig de smalle roosterbruggetjes en betreed dit oude spoor, op weg naar de kerk van Godlinze…

  • Data: 19 + 20 juni
  • Startlocatie route: Donatuskerk Leermens
  • Starttijden route: 10.30 / 12.00 / 13.30
  • Afstand: 13 km
  • Hoe? Deze route beleef je het mooist op de fiets!

Welke artiesten kom je tegen?
Beleef de muzikale trip Van Bach tot blues van Sven Figee op z'n vertrouwde Hammond-orgel en piano // Bezoek de verhalende installatie Chronotope van Marike van Ringen // Vers verhuisd naar het noorden heten Willem en Saskia je van harte welkom in hun theetuin ’De kosterij’ voor een welverdiende pauze en daarbij een hapje en een drankje // Beleef een poëtische ervaring met de kunstinstallatie In a window of a few minutes van Sarah Janssen // Scherpe observaties over het veelbesproken onderwerp ‘het land der liefde’ door auteur, toneelschrijfster en regisseur Marijke Schermer.