Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Marlene Bakker

  • Zaterdag
  • Zondag
  • Muziek

Locatie

  • Molen Loppersum

Tijd

  • 13.00 / 15.00 / 17.00

In de authentieke molen De Stormvogel zingt Marlene over de magie van het noorden, en laat ze het aardse Gronings naadloos aansluiten op de hedendaagse indiepop.

Marlene is een opvallende verschijning in het Groningstalig circuit. Met haar prachtige stem en landelijk veelgeprezen debuutalbum RAIF heeft ze inmiddels een geheel eigen plekje binnen de Nederlandse muziekscene weten te veroveren. Ook zij die de taal niet machtig zijn, worden geraakt door de filmische sfeer. Bol van verlangen, weemoed en romantiek.

In het najaar van 2023 komt Marlene’s langverwachte nieuwe album uit en zal ze opnieuw op theatertournee gaan. Maar op 3 en 4 juni is ze al te zien op TNHB. Samen met haar gitarist Bernard Gepken zal ze haar mooiste liedjes ten gehore brengen.

Daniël Lohues: "Wat is dit níét normaal mooi..!"

Nynke Laverman: "Check dit! Prachtig hoe zij het Gronings verklankt!"

Frits Spits - NPO Radio 1 De Taalstaat: “Tot nu toe wat mij betreft het beste album van het jaar.”

Peter van der Heide –DvhN: "Raif is een unieke luisterervaring, een serene en weemoedige betovering die liefdevol en ambachtelijk is vastgelegd in geluid. Op de een of andere manier is het waanzinnig romantisch.”

3voor12Groningen: Haar warme, soulvolle stemgeluid brengt de haast poëtisch klinkende dialectpopteksten op zo’n manier dat je het echt gelooft. Niet de zangacrobatiek, maar het verhalen vertellen staat voorop. Dit, gecombineerd met het Gronings, vormt een gouden duo.”