Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Meral Polat Trio

  • Zondag
  • Muziek

Locatie

  • Johanneskerk Losdorp

Tijd

  • 15.15-16.00 / 17.00-17.45 / 18.45-19.30
Jeroen Hoffman VN

Als alles wat je hebt opgebouwd, wat je kent en wat je gewend was wegvalt, wat blijft er dan nog over?

Het Meral Polat Trio maakt een reis van Koerdische-volksmuziek naar protest-desertblues, van oost naar west en terug. Met eigen tekst en de gedichten van Merals vader bouwt het Trio de songs met intrigerende en meeslepende klanken die doorklinken in de Johanneskerk. Liederen in het waarin de schoonheid een plaats krijgt, naast het intense verdriet en verlangen van een onderdrukt volk en uptempo nummers die met een vurige bezieling de liefde, de vrijheid en het leven vieren.

Hun muziek is een versmelting van identiteit en disciplines, ontstaan in een periode waarin alles wat opgebouwd was, wat ze kenden, gewend aan waren, wegviel en naar buiten gaan geen optie meer was. Op dat moment begon het muzikale onderzoek naar de juiste instrumentatie, de juiste kleur en een eigen manier om een rijke invloed van disciplines, tijden, geografische landschappen en culturen te combineren.

Het Meral Polat Trio speelt in een kerk waar ooit alle ramen uit de sponning zijn gesprongen door een nabij gevallen bom. Waar met grote zorgvuldigheid de stukjes glas door dorpsbewoners werden verzameld en de glas-in-lood ramen weer in ere werden hersteld. Op deze bijzondere plek bevragen ze wat ons maakt tot wie we zijn, en nemen ze de luisteraar daar volledig in mee. Ga mee op muzikale reis naar “destpêka her tiştî” wat Koerdisch voor “het begin van alles” is. Mooier kan niet, hier op Terug naar het begin!

De Volkskrant: “Actrice Meral Polat werd bekend als Mel in De Luizenmoeder, maar de afgelopen maanden stak ze al haar energie in muziek: liedjes waarin oosterse en westerse tradities elkaar raken.” Lees meer!