Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Mijn Ding - Wordbites x bewoners Eemsdelta

  • Zaterdag
  • Zondag
  • Muziek
  • Verhalen
  • Spoken Word

Locatie

  • Kerk van Opwierde

Tijd

  • Za: 12.45 / 14.30 / 16.15 & Zo: 13.30 / 15.15 / 17.00

Tien bewoners uit Eemsdelta werkten samen met woordkunstenaar Hugo aka Wordbites en cellist Sebastiaan Wiering aan de openhartige voorstelling MIJN DING.

In de kerk van Opwierde ontdek je een gevarieerd palet van klinkende verhalen met muziek. Blij, vurig, krachtig, boos of kwetsbaar; het resultaat is indrukwekkend!

Samen met woordkunstenaar Wordbites en cellist Sebastiaan Wiering onderzochten een aantal bewoners uit Eemsdelta tal van vragen. Waarom geeft een kristallen muis troost? Hoe voelt hechting met een versleten bijl? Wanneer wordt wel een dingetje, echt een ding? Wat zijn de kanteldingen in je leven? En hoe is het, als je niet langer de spiegel maar de wereld wil zijn?

Persoonlijke verhalen die de bewoners graag in allerlei vormen met je delen in de 13e eeuwse kerk van Opwierde: proza, poëzie, rap, spoken word, storytelling en meer. En dat allemaal onder de welluidende klanken van een van de mooiste dingen op aarde: de cello van Sebastiaan Wiering. Wiering maakte voor elk van de opvoeringen een muzikaal arrangement op maat.


Deelnemers van het project zijn: Lenie Waasdorp, Amber Jansen, Pim Vielen, Harry van der Klei, Julia Bekker, Adam Voetman, Paula Laning, Josselino Lopez, Leroy Kroes, Mirjam Dijkhuis.

Mijn ding is gemaakt in samenwerking met Mijn Thuis Mijn Verhaal in de wijk.

Wordbites is een woordkunstenaar die gesproken woord mixt met live muziek, zang, dans of andere kunstvormen. Performance-poëzie die kraakt, bijt of streelt. Breekbaar en sterk tegelijk. Wordbites speelde eerder op tal van theaterfestivals als Oerol, Kunstenfestival Watou, Poetry International, Boulevard en de Nacht van de Filosofie en musea en kunstinstellingen als het Van Gogh Museum en Cultuurhuis Felix Meritis.