Navigatie overslaan

Mini Groninger Museum

  • 19 + 20 juni 2021
  • 26 + 27 juni 2021
  • Kunst
  • Route 2C
  • Route 3A
Activiteiten Mini Groninger Museum 2000x AUTO fit center center 75 none Whats App Image 2019 05 05 at 19 56 25

In route 2C en 3A kom je het mini Groninger Museum tegen! Bezoek de airstream caravan en krijg een mini-college Kunst Kijken over de De Ploeg.

Dit unieke kunstenaarscollectief bestaande uit Groninger kunstenaars maakte kleurrijke portretten en schilderijen van het Groninger platteland. Samen met een expert vanuit het Groninger Museum bekijk je een paar schilderijen (replica’s) en ontdek je de bijzonderheden van de Groninger Ploeg. Wil je nog meer doen? Ga dan aan de slag met een creatieve opdracht, en maak je eigen Ploeg schilderij!

Meer over het Groninger Museum

Deze zomer presenteert het Groninger Museum als eerste museum in Nederland de Kinderbiënnale: een grote tweejaarlijkse hedendaagse kunsttentoonstelling door kinderen, voor iedereen!

Learning through play
Alle kunstwerken die te zien zijn dagen uit om te doen, te maken en te verwonderen, op een afwisselende en speelse manier word je op geactiveerd om te leren. Dat kan bijvoorbeeld door zelf mee te ‘bouwen’ aan kunstwerk op zaal, je eigen digitale graffiti te maken, een orkest te ontdekken of in je eentje een groepsfoto te maken.

Kinderambassadeurs
Kinderen weten zelf het beste wat ze leuk vinden! Daarom betrekt het Groninger Museum dertig kinderen uit Groningen stad en Eemsdelta actief bij het opzetten van de tentoonstelling. Deze Kinderambassadeurs denken mee over marketing, vormgeving en het opening event, selecteren merchandise voor de museumwinkel, schrijven de tekstbordjes en leren hoe ze een rondleiding moeten geven. En misschien wel het allermooiste: de kinderen bezoeken de kunstenaars en werken waar mogelijk mee aan de totstandkoming van de kunstwerken!

Foto: Siese Veenstra

Image1