Navigatie overslaan

Missa Homo Sacer - Timo Tembuyser

  • 19 + 20 juni 2021
  • Muziek
  • Theater
  • Route 2C
Missa Homo Sacer PROMOBEELD c Hélène Vrijdag

Op zoek naar een unieke ervaring? Dompel je onder in deze theatrale mis; een koorconcert en ritueel in één! Missa Homo Sacer is een compositie voor een solitair mannenlichaam, een driestemmig vrouwenkoor en de echo’s van een man op elektrische gitaar.

In dit muzikale landschap zoeken de vijf performers naar verbinding en eenheid; naar verlossing en extase; naar waarheid. In een choreografie van stemmen en lijven waarin een niemandsland wordt gecreëerd nodigen de performers het publiek uit na te denken over geloof en religie, individu en collectief, zonde, seksualiteit en liefde.

Timo Tembuyser studeerde in 2019 af als performer aan de toneelacademie van Maastricht en schoolde zich ook als zanger aan conservatorium van Rotterdam. Voor deze performance nodigde hij zangers en performers en een gitarist uit om een eerlijke en intieme ruimte te creëren waarin zijn fascinaties voor de taal, koormuziek, spiritualiteit en ruimtelijkheid elkaar ontmoeten.

Concept & compositie: Timo Tembuyser
Performance: Petra Ball, Charlotte Dommerhausen, Lauren Mannaerts, Nelleke Kuipers, Timo Tembuyser

Deze voorstelling is mede mogelijk dankzij steun van BNG-Cultuurfonds.

Missa Homo Sacer is onderdeel van ROUTE 2C
Over de route: Ooit een boerenkathedraal bezocht? Vergeleken met de vaak compacte wierdekerken, zijn de Petrus- en Pauluskerk van Loppersum en de Jacobuskerk in Zeerijp machtige bouwwerken, zeker voor de kleine dorpen waarin ze staan. Laat je in Zeerijp verrassen door de akoestiek en het geschilderde baksteenpatroon, en ontdek in Loppersum de vele gewelfschilderingen!

  • Data: 19 + 20 juni
  • Starttijden route: 10.30 / 12.00 / 13.30
  • Startlocatie: Jacobuskerk Zeerijp, Borgweg 11
  • Afstand: 14 km
  • Hoe? Deze route beleef je het mooist op de fiets!

Welke artiesten kom je tegen?
Dompel je onder in deze theatrale mis van performer, zanger en componist Timo Tembuyser; een koorconcert en ritueel in één! // Verken een dorpsommetje samen met zanger en componist Tim Knol en De Wandelclub // Van een afstand zie je al waar je bestemming is. De pauzeplek in deze route is bij ‘Molen De Stormvogel’, inclusief mini-expositie van het Groninger Museum met korte workshops & college // Iraanse pianiste Setareh Nafisi voert je mee naar nieuwe werelden onder eeuwenoude gewelven.