Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Niña Weijers

  • Zaterdag
  • Zondag
  • Verhalen

Locatie

  • 't Gouden Appeltje

Tijd

  • Za: 14.30 & Zo: 15.15

Wat zou je zielsgraag opnieuw willen doen? Literair curator Edzard Mik vroeg drie auteurs zich te laten inspireren door de kenmerkende titel van het festival. Eén daarvan is Niña Weijers.

Schrijvend over de poreuze grenzen tussen herinnerde, verzonnen en mogelijke levens, draagt Niña haar Terug-naar-het-begin-verhaal voor over de keuzes die je maakt, en niet maakt. Prikkelend en origineel!

In het gezellige Damster koffie-café ‘t Gouden Appeltje draagt Niña haar verhaal live aan je voor, en wordt ze hierover geïnterviewd door Edzard Mik.

BIO
Niña Weijers is schrijver van de romans De consequenties (2014) en Kamers antikamers (2019), en de essaybundel Zelf doen (2022). Haar debuut werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs 2015, en bekroond met o.a. de Anton Wachterprijs en de lezersprijs van de Gouden Uil. Vertalingen van haar romans verschenen onder andere in Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten. Ze schrijft voor De Groene Amsterdammer en is redacteur bij De Gids. Zelf doen stond op de shortlist van de Boekenbon Literatuurprijs en de Boon Literatuurprijs.

Foto: Merlijn Doomernik