Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Nina de la Parra en Sanne Landvreugd

  • Zaterdag
  • Zondag
  • Theater

Locatie

  • Johanneskerk Losdorp

Tijd

  • 14.30 / 16.15 / 18.00

In de kerk van Losdorp verdiepen Neerlands Hoop winnares Nina de la Parra en topsaxofoniste Sanne Landvreugd hun unieke bloederige band.

Vrouw-zijn, Surinaams-zijn, slavernij, verdrijving, trauma, racisme en schuld stroomt door de gezamenlijke bloedvaten van cabaretier Nina de la Parre en saxofonist Sanne Landvreugd.

Na het succes van Gods Wegen, wat haar bekroning vindt in het verschijnen van het literaire manifest Make Women Come, gaan Nina de la Parra en Sanne Landvreugd in op de diepere lagen van hun gezamenlijke afkomst.

Het unieke karakter van twee powerhouses die hun sociale analyse niet alleen aan hun baarmoeders verknopen, maar ook aan hun explosieve biculturele identiteit – en die hun “intensive experience” tot uiting brengen in muzikaal-verbale poëzie.

NRC ★ ★ ★ ★: "Het grootste genot is haar furieuze, ongegeneerde optreden. Deze vuilbekkende dame knalt van het podium met haar op hoog tempo in vier talen vertelde ervaringen als "vrijpostige bakra-meid" in Paramaribo en Nederland. Desondanks verliest ze geen moment de controle. Haar tekstbehandeling is voorbeeldig."

Volkskrant ★ ★ ★ ★ ★: "De la Parra is een knalgoede actrice, heel erg grappig en nul procent pathetisch wanneer ze haar pijn invoelbaar maakt. Ze schakelt zonder haperen van de ene naar de andere taal, van de ene naar de andere stemming en van twerken op een ranzig nummer naar een gevoelig liedje."

Dagblad van het Noorden: "De la Parra beschikt over een opmerkelijke veelzijdigheid als schrijver, vocalist en acteur. Bij haar debuut levert ze onverschrokken een vestigingsvergunning in."