Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Nisrine Mbarki x Edzard Mik

  • Zondag
  • Poëzie
  • Verhalen

Locatie

  • Synagoge Appingedam

Tijd

  • 13.30-14.00 / 15.15-15.45 / 17.00-17.30
Barki Nisrinedoor Willemieke Karsdigitaal221

Met Edzard Mik (hoofdredacteur van De Gids) als curator, starten we dit jaar een nieuw schrijfproject. Vier auteurs laten zich inspireren door de kenmerkende titel van ons festival: Terug naar het begin. Zo worden er vier unieke verhalen geschreven, die de auteurs live tijdens TNHB gaan voordragen.

Eén van de auteurs die Edzard heeft uitgenodigd, is de veelzijdige Nisrine Mbarki. Ze is schrijver, dichter, columnist, vertaler, programmamaker en ze is steengoed in wat ze doet! Nisrine spreekt zowel Nederlands, Arabisch, Frans als Tamazight. In haar werk maakt ze op spannende wijze gebruik van deze meertaligheid! Onlangs verscheen haar poëziedebuut Oeverloos: “Uit alledaagse scènes delft Mbarki dat wat een mens vormt. Wat gescheiden is in tijd en plaats, brengt ze samen in regels met soms sprookjesachtige glans”, schrijft Trouw hierover. Een eigenzinnig debuut, dat wat ons betreft smaakt naar meer. Niet bang om alle registers van de taal open te trekken, kijken we uit naar Nisrines Terug-naar-het-begin-verhaal. Deze draagt ze voor en gaat hierover in gesprek met Edzard Mik.

In de pers
“Mbarki’s dichtregels hebben soms een sprookjesachtige glans”, schrijft Trouw over Nisrines poeziedebuurt Overloos. Lees meer!