Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Noordstaat x Melvin Fraenk & Çağdas ‘Caggie’ Gülum

  • Zaterdag
  • Dans

Locatie

  • Kerk Heveskes

Tijd

  • 19.30-20.00 / 20.15 -20.45
Noordstaat in Heveskes 1

In het kerkje van Heveskes presenteert Noordstaat i.s.m. The Underground Dance Center en ArtBeat Amsterdam een dansvoorstelling in het kader van de culturele manifestatie Bitterzoet Erfgoed.

Het kerkje van Hesveskes is een bijzondere verschijning: te midden in een industriegebied, herinnert alleen het kerkje er nog aan dat hier ooit een dorp was. Met een zichtbaar woelig verleden, is dit het perfecte podium voor de getalenteerde dansers van The Underground Dance Center en ArtBeat Amsterdam. Een nieuwe generatie dansers vertaalt de lokale sporen van het slavernijverleden in een unieke show, onder begeleiding van choreografen en makers Melvin Fraenk en Çağdas ‘Caggie’ Gülum.

Over de makers
De veelzijdige choreograaf en theatermaker Melvin Fraenk is onder meer te kennen van ArtBeat Amsterdam, een cultureel platform dat door hem is opgericht. Melvin is afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten waar hij de opleiding School For New Dance Development (choreografie) met de specialisatie Jazz Musical heeft gedaan. Verder werkte hij samen met Caggie aan Symphony of Now, een uitwisselingsproject tussen DOX en de Oegandese makers van Batalo East.

Naast het succes van Symphony of Now, heeft de Zaanse choreograaf Çağdas ‘Caggie’ Gülum meerdere dansproducties op zijn naam staan, waaronder het CaDance Festival en DOX. In 2010 speelde hij zichzelf in de kijker door de finale van So You Think You Can Dance te bereiken. Sindsdien heeft Caggie zich verder ontwikkelt als danser, choreograaf, theatermaker en workshopdocent.

*Je kunt op eigen gelegenheid naar deze voorstelling gaan, maar je kunt ook mee met de bus. De bus vertrekt vanaf de Nicolaïkerk in Appingedam naar Heveskes en vertrekt om 19.00 uur en om 19.45 uur. Vanwege beperkt aantal zitplaatsen, vragen we je via de onderstaande buttons een plekje te reserveren!

19:00 Opgave formulier bus Heveskes 19:45 Opgave formulier bus Heveskes