Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Pauzeplekken

  • Zaterdag
  • Zondag
  • Eten & drinken

Tijd

  • 11.30 - 17.00
KVDV 20210626 Tnh B Pauzeplek Krewerd 03

Tijdens je TNHB-ontdekkingstocht, vind je onderweg (tussen de optredens door) drie leuke pauzeplekken: de Luingahof in Bierum, De Kosterij in Krewerd en Bij Jacobus in Zeerijp.

Op deze plekken kun je iets lekkers eten en drinken en zijn er andere leuke extra’s te beleven. Zoals bijvoorbeeld de start van een een kijk-ommetje!

De Luingahof Bierum, Borgsingel 9 Bierum
De Luingahof in Bierum is dé plek om even te ontspannen. Op het voormalige borgterrein van de borg Luinga ligt de oude boomgaard met een boerderijwinkel. Er kan door de boomgaard een korte wandeling worden gemaakt. Ook vindt het eerste deel van de voorstelling Inner Voice van Cora Burggraaf plaats in de boomgaard. Daarnaast geniet je van iets lekkers op het terras van de theeschenkerij onder de oude fruitbomen. Een stukje Frankrijk in Groningen! Speciaal op deze dag wordt er huisgemaakte soep, brood van de warme bakker en boerenzuivel geserveerd. Alles lekker uit de regio!

Theetuin De Kosterij, Kerkpad 1 Krewerd
Theetuin De Kosterij vind je tegenover de Mariakerk in Krewerd. Vanuit de zonnige tuin heb je uitzicht over het prachtige wierdenlandschap en de kerk. Willem en Saskia maken met producten van lokale leveranciers de heerlijkste appeltaart, soep en broodjes. Het is er altijd gezellig en lekker. Een heerlijke pauzeplek!

In de theetuin vinden tijdens Terug naar het begin Tuinsessies plaats. Je kunt er dus niet alleen genieten van lekker eten en drinken maar ook van fijne muziek.

Ook is de theetuin het vertrekpunt voor het Kijk-ommetje met Tom Roggema.

Dorpshuis Bij Jacobus, Borgweg Zeerijp
Het dorpshuis Bij Jacobus wordt op het moment vernieuwd, dus schrik niet als je aan komt fietsen en alleen een bouwput ziet op de plek van het dorpshuis. Naast de kerk vind je een klein gebouwtje, Ethato, dat speciaal voor deze editie dienst doet als dorpshuis. Hier kun je terecht voor een kopje koffie of thee met een taartje én Bert en Alie toveren nog meer lekkers uit hun tijdelijke keuken. En vanaf deze plek vertrekt ook het kijk-ommetje naar de molen De Leeuw!