Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Pitou x Prins Claus Conservatorium

  • Zaterdag
  • Zondag
  • Muziek

Locatie

  • Petrus en Pauluskerk Loppersum

Tijd

  • 10.00 - 10.45 / 11.45-12.30
Pitou jfif

Pitou is geen onbekende voor TNHB. Zowel in 2017 als in 2021 maakte ze al indruk op de bezoekers van het festival met haar onderscheidende stem en bijzondere composities, aangevuld met vocale harmonieën.

‘’Bereid je voor op kippenvel’’, was vorig jaar het devies. En ook dit jaar zal dat niet anders zijn! Voor TNHB 2022 maakt de Amsterdamse singer-songwriter Pitou een programma op maat en heeft ze de samenwerking opgezocht met vocalisten van het Prins Claus Conservatorium. Haar muziek doet denken aan sprookjesachtige vertellingen, die van klein en delicaat tot groots en orkestraal gaan. In de Petrus en Pauluskerk neemt ze je mee op een muzikale reis waarin Pitou de moderne wereld vertaalt naar intrigerende, gelaagde muzikale fabels.

Pitou’s inspiratie zit diepgeworteld. Sinds dat ze heel klein was, reisde ze al met haar ouders naar bijzondere plekken op de wereld, zoals Kameroen en India. Elk jaar keerden ze terug naar Nederland met cassettebandjes vol geluiden die ze hadden opgepikt tijdens hun reisavonturen. Haar vroege kennismaking met wereldse klanken en een onverklaarbare interesse in klassieke muziek die zich al snel ontwikkelde, brengen Pitou tot haar bijzondere sound van nu.

Deelnemende vocalisten Prins Claus Conservatorium: Maria Suciu, Tsveta Boneva, Sofiya Astapiuk en Marta Popvici.

Guy Garvey (Elbow/BBC6)

It's not just an extraordinary vocal performance, it's the details in the lyrics. You can follow it like a conversation, despite it being very detailed. That doesn't usually happen. This has come from somewhere very instinctual. It's really stunning.