Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Hand Over - Roos van Geffen

  • Zaterdag
  • Zondag
  • Kunst

Locatie

  • Kerk Uitwierde

Tijd

  • 12.00 - 18.00
Roos van geffen portret zw

Hoe ga je om met de ingewikkelde thema's van deze tijd? Kunstenaar Roos van Geffen ziet kunst als een manier om complexe gevoelens te kunnen laten stromen.

In de kerk van Uitwierde maakt ze een videoinstallatie, waarbij de kerktoren en het verlangen naar verbinding in een tijd van onbestendigheid centraal staan:

“Deze plek is een prachtige context om ruimte te geven aan het chaotische, onbestendige en machteloze gevoel dat ik de afgelopen tijd ervaar. In mijn hoofd luiden steeds de noodklokken. Wat kan je doen? In essentie niets, behalve verbinding maken met de wereld om je heen."

Met haar installatie creëert ze een onderdompelende ervaring. Ze maakt hierbij gebruik van licht, donker en video waardoor je even een pauze neemt van de werkelijkheid.

Roos houdt zich bezig met existentiële en filosofische thema’s zoals als angst, verlangen en vergankelijkheid en is gefascineerd door menselijke emoties: niet de heftige, maar juist de subtiele, onderhuidse. Ze creëert geconcentreerde en vaak intieme beelden, die onbewuste, emotionele lagen aanboren. Zo laat Roos de toeschouwer reflecteren op zichzelf, terwijl haar werk tegelijkertijd over universele gevoelens gaat.