Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Sasja Janssen

  • Zaterdag
  • Zondag
  • Verhalen

Locatie

  • 't Gouden Appeltje

Tijd

  • Za: 16.15 & Zo: 17.00

Wat zou je zielsgraag opnieuw willen doen? Literair curator Edzard Mik vroeg drie auteurs zich te laten inspireren door de kenmerkende titel van het festival. Eén daarvan is Sasja Janssen.

Met de geweldige bundel “Ik trek mijn species aan” schreef deze auteur al over het verlangen naar het begin. Kom nu luisteren naar haar nieuwe Terug-naar-het-begin-verhaal, dat ze schreef in opdracht van het festival!

In het gezellige Damster koffie-café ‘t Gouden Appeltje draagt Sasja haar verhaal live aan je voor, en wordt ze hierover geïnterviewd door Edzard Mik.

BIO
Sasja Janssen (1968) is dichter en docente schrijven. Na haar twee romans verschijnen er vanaf 2007 vijf dichtbundels, die heel goed werden ontvangen. Haar meest recente bundel Virgula (2021) is voor vier prijzen genomineerd en bekroond met de Awater Poëzieprijs. Ik trek mijn species aan (2014) is vertaald naar het Engels, van Virgula verschijnen er dit jaar een Engelse en Spaanse vertaling. Ze treedt in binnen- en buitenland op. Daarnaast zit ze in de jury van de Buddingh’ prijs 2023 en de Ida Gerhardt Poëzieprijs 2024.

★★★★★ Het Parool: 'Positie tussen leven en dood. ‘ En daarmee heeft Janssen in haar poëtische zoektocht naar het ‘zijn’ haar ‘ik’ afgelegd op papier. Lezen en herlezen!'

De Groene Amsterdammer, Piet Gerbrandy: ‘Wat maakt deze poëzie zo goed? Janssen neemt risico door het gedicht zijn eigen bedding te laten zoeken, staat open voor ieder nieuw vergezicht dat zich voordoet en verbluft met absurde beelden, maar dat is nog geen recept voor sterke poëzie. Waar het om gaat, is dat de inzet hoog is. De dichter probeert wanhopig iets te vatten van de krankzinnige wereld waarin we terecht zijn gekomen en waarin we het met volstrekt ontoereikende middelen moeten zien te rooien.’