Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

One Window is Enough - Setareh Nafisi

  • Zaterdag
  • Zondag
  • Muziek
  • Dans
  • Poëzie

Locatie

  • Kerk Zeerijp

Tijd

  • 11.45-12.30 / 13.30-14.15 / 15.15-16.00
Credit Kees van de Veen 20210619 Tnh B Setareh Nafisi 06 1

De Iraanse pianiste, componiste en multidisciplinair kunstenaar Setareh Nafisi is geen onbekende voor TNHB. Tijdens de vorige editie nam ze ons publiek al mee op een muzikale reis in de Petrus en Pauluskerk van Loppersum. Klassiek, jazz, elektronica én oosterse klanken: alles kwam samen onder de eeuwenoude gewelven. Deze editie presenteert ze samen met haar nieuwe collectief een indrukwekkende poëtische show in de Jacobuskerk van Zeerijp!

De voorstelling One Window is Enough is door Setareh ontwikkeld in samenwerking met de hedendaagse danser en choreograaf Kenzo Kusuda en cellist Antonis Pratsinakis.

Setareh wordt gedreven door de filosofie van muziek in context en haar werk wordt dan ook vaak beschreven als “grensverleggend”. Met haar verschillende invloeden weet ze magnetische performances te creëren waar je je ogen niet vanaf kunt houden.

De Japanse Kenzo onthult op een persoonlijke manier de poëzie van het dansende lichaam. Zijn werk bezit een mystieke schoonheid die buiten de waarneming van onze fysieke zintuigen ligt. Simpelweg met zijn bewegingen weet hij het onzichtbare zichtbaar te maken.

De van oorsprong Griekse Antonis begon op dertienjarige leeftijd aan zijn cellostudie en studeerde aan conservatoria in Thessaloniki en Amsterdam. Antonis is een erkende kamermusicus die uitblinkt in het maken van voorstellingen met dans, video, toneel en culinaire disciplines.

Samen bundelen ze hun krachten tot een magisch werk: One Window is Enough.