Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Sholeh Rezazadeh x Jasper le Clercq

  • Zondag
  • Poëzie
  • Verhalen

Locatie

  • Kerk van Godlinze

Tijd

  • 13.30-14.00 / 15.15-15.45 / 17.00-17.30
Kopie van Door Frank Ruiter Sholeh Rezazadeh 2021 NR Cbw

Met Edzard Mik (hoofdredacteur van De Gids) als curator, starten we dit jaar een nieuw schrijfproject. Vier auteurs laten zich inspireren door de kenmerkende titel van ons festival: Terug naar het begin. Zo worden er vier unieke verhalen geschreven, die de auteurs live op TNHB gaan voordragen.

Eén van de auteurs die Edzard heeft uitgenodigd, is Sholeh Rezazedeh. Met haar onwaarschijnlijk mooie taalgebruik, heeft ze in korte tijd indruk gemaakt! Ze kwam in 2015 vanuit Iran naar Nederland. Drie jaar na haar aankomst tekende ze een contract voor haar literaire roman “De hemel is altijd paars”, een fijnzinnig boek over de liefde. Haar debuut werd genomineerd voor de Libris literatuurprijs en is bekroond met De Bronzen Uil Publieksprijs. Bovendien werd ze door de Volkskrant uitgeroepen tot een van de literaire talenten van 2022.

Met haar poëtische kijk op de wereld en haar unieke stemgeluid, laten we ons graag meevoeren naar het terug-naar-het-begin-verhaal van deze bijzondere auteur. De voordracht wordt muzikaal ondersteunt door de verhalende en veelkleurige muziek van jazzviolist Jasper le Clercq: een bijzondere samenwerking in de Pancratiuskerk van Godlinze!

Boekenraad de Volkskrant:
‘’Haar taalgebruik is onwaarschijnlijk mooi.’’

Radio 1, Podcast Groen Gebladerte:
‘’Ze voegt een zinnelijke, melodieuze maar ook breekbare dimensie toe aan het Nederlands.’’