Navigatie overslaan

Van Bach tot Blues - Sven Figee

  • 19 + 20 juni 2021
  • Route 2B
Sven Figee small size

Sven Figee, alias Sven Hammond en bekend van o.a. Matthijs Gaat Door!, speelt zijn soloprogramma Van Bach tot Blues. Enkel met zijn vertrouwde Hammond-orgel en een piano speelt hij muziek van Bach, Vivaldi en Satie die moeiteloos overvloeit in werken van Thelonious Monk naar The Beatles, via Booker-T en Jimmy Smith naar eigen werk.

“Al van jongs af aan heb ik zowel klassiek als populaire muziek gespeeld. Letterlijk van Bach tot blues, maar ook soul, funk en jazz. Het is altijd een droom geweest om mijn meest geliefde stukken samen te bundelen in een muzikale trip alleen achter de piano en het Hammond orgel,” vertelt Figee in zijn interview met het Parool.

Meer lezen?
Lees het interview met Sven Figee in Het Parool: Sven Hammond, inmiddels bekend van Matthijs Gaat Door: ‘Ik blijf een pianist die orgel speelt’. Klik hier!

Deze voorstelling is mogelijk dankzij de bijdrage van M.V.A. Dierckxfonds.

Sven Figee is onderdeel van ROUTE 2B
Over de route: Hoe toegankelijk is het boerenland eigenlijk? Eens was het gebruikelijk dat boeren over smalle kerkenpaden door het weidse land naar de wierde liepen, om een kerkdienst bij te wonen. Vaak zijn deze oude paden verdwenen, door ruilverkaveling of grotere verbindingswegen. Maar tussen Arwerd en Godlinze hebben we er toch nog één ontdekt! Passeer voorzichtig de smalle roosterbruggetjes en betreed dit oude spoor, op weg naar de kerk van Godlinze…

  • Data: 19 + 20 juni
  • Startlocatie route: Donatuskerk Leermens
  • Starttijden route: 10.30 / 12.00 / 13.30
  • Afstand: 13 km
  • Hoe? Deze route beleef je het mooist op de fiets!

Welke artiesten kom je tegen?
Beleef de muzikale trip Van Bach tot blues van Sven Figee op z'n vertrouwde Hammond-orgel en piano // Bezoek de verhalende installatie Chronotope van Marike van Ringen // Vers verhuisd naar het noorden heten Willem en Saskia je van harte welkom in hun theetuin ’De kosterij’ voor een welverdiende pauze en daarbij een hapje en een drankje // Beleef een poëtische ervaring met de kunstinstallatie In a window of a few minutes van Sarah Janssen // Scherpe observaties over het veelbesproken onderwerp ‘het land der liefde’ door auteur, toneelschrijfster en regisseur Marijke Schermer.