Navigatie overslaan

Sven Figee - Van Bach tot blues

  • afgelast/uitgesteld
  • Muziek

Locaties

  • Centrum Kabzeël

Tijden

  • T.b.a.
Sven figee 290120 225 edit internet

Enkel met zijn vertrouwde Hammond-orgel en een piano komt Sven Figee naar Terug naar het begin. Normaal gesproken bijgestaan door zijn band Sven Hammond, speelt hij nu zijn soloprogramma: Van Bach tot blues.

“Het is altijd een droom geweest om mijn meest geliefde stukken samen te bundelen in een muzikale trip alleen achter de piano en het Hammond orgel.”

In hartje Appingedam ontdek je waarom deze man de Lucky Luke van de Hammond wordt genoemd. Hij speelt sneller dan z’n schaduw en het is altijd raak! Van Bach tot blues en van Vivaldi tot Metallica: je weet zeker dat op deze zaterdag een bezoek aan de prachtige locatie Centrum Kabzeël indruk gaat maken. Zijn fysieke manier van muziek maken is een lust voor oog en oor: stomend, ronkend, piepend, krakend en bedwelmend maar ook poëtisch en intens intiem. Een dubbele ontdekking: want het rijksmonument -waar het concert plaatsvindt- is misschien sober aan de buitenkant, maar bruist van de kleuren aan de binnenkant!

Sven Figee werd bekend door zijn optredens bij De Wereld Draait Door en stond in 2018 als solist voor het Metropole Orkest, het Jazzorkest van het Concertgebouw en met zijn band Sven Hammond op het hoofdpodium van onder meer Oerol en vele andere festivals door heel Europa.

Van Bach tot blues wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van M.V.A. Dierckxfonds.