Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

TERECHT - Wabi Sabi

  • Zaterdag
  • Zondag
  • Theater

Locatie

  • Kerk Wirdum

Tijd

  • 12.45 / 18.00

Een absurde rechtbank is opgebouwd in de kerk van Wirdum, waar rituelen en regels vat proberen te krijgen op vastgelopen levens. Waar gezocht wordt naar een manier om wat kapot is nieuwe waarde te geven.

TERECHT is een eigenzinnige mix van dans, livemuziek en teksten van interviews met (ex-) gedetineerden, slachtoffers en experts. Een theatervoorstelling vanuit het perspectief van mensen die al op jonge leeftijd in aanraking kwamen met het strafrecht.

Voor TERECHT onderzoekt theatermaker Maarten Smit van Wabi Sabi wat de gevolgen zijn van ons strafrechtssysteem voor alle betrokkenen bij het proces van delict, straf, herstel en terugkeer na detentie.

Met zijn gezelschap Wabi Sabi maakt Maarten Smit voorstellingen op basis van waargebeurde verhalen. Door gebruik van een bijzondere mix van dans, muziek en spel, maakt hij beklemmende thema’s toegankelijk. Zo maakte hij eerder de indrukwekkende voorstelling Hier valt niets te halen: hoopvol locatietheater over leven met geldproblemen.

Over Hier valt niets te halen:

Dagblad van het Noorden ★ ★ ★ ★: 'Bovenop de indringende vormgeving en het expliciete acteer- en danswerk is er de ijzersterke muziek, (...) De muziek wordt ermee zelf een personage. Dat dankt zij mede aan de fenomenale stem van Élénie Wagner.'