Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

The Party - ShELFISh

  • Zaterdag
  • Zondag
  • Theater
  • Dans

Locatie

  • Boomgaard De Luingahof Bierum

Tijd

  • 13.45 / 15.30 / 17.00

Bijna zonder dat je het merkt word je in de oude boomgaard onderdeel van de participatieve danstheatervoorstelling THE PARTY: doe je mee?

Bij de berk in de oude boomgaard wordt met het publiek een spontane en tijdelijke gemeenschap gevormd, waarbij iedereen van invloed blijkt te zijn op het geheel. Beetje bij beetje en haast ongemerkt wordt de toeschouwer een actief onderdeel van deze georkestreerde pop-up bijeenkomst.

The Party is een speelse interactie tussen vijf virtuoze jonge performers en een nieuwsgierig publiek dat in durft te gaan op een oprechte en artistieke uitnodiging tot samenwerking en verbinding. Een artistiek-sociaal danstheaterexperiment over leiden en geleid worden, geïnspireerd door de drie basisregels van een zwerm vogels.

Vogels in zwerm maken ruimte voor elkaar opdat ze niet tegen elkaar opbotsen. Ze stemmen richting en snelheid op elkaar af. Vogels in zwerm die afdwalen doen hun best om weer dichterbij elkaar te komen. In een zwerm is elk individuele vogel zowel leider als volger. Eén individuele vogel is in staat om een hele zwerm vogels van richting te doen veranderen. Hierbij gebruikt de vogel signalen die het menselijk oog niet kan waarnemen.

De afgelopen jaren bemerken we een toegenomen polarisatie en verharding in het maatschappelijk debat. Met The Party wil ShELFISH daar samen met het publiek een artistiek tegenwicht aan bieden.

The Party is een ShELFISH productie in coproductie met Grand Theatre Ontwikkelinstelling. The Party wordt gemaakt met en door: Latisha Sparks, Matija Franjes, Erik Wilken, Olympia Kotopoulos, Djamila Boulil.

Concept en regie: Veerle Van Overloop / Dramaturgie: Judith Blankenberg / Communicatie: Karlijn Vermeij / Zakelijke leiding: Frits Selie