Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Vamba Sherif x Rense Sinkgraven x Dra Diarra

  • Zaterdag
  • Verhalen

Locatie

  • Kerk van Godlinze

Tijd

  • 13.30 - 14.00 / 15.15-15.45 / 17.00-17.30
Vamba Sherif2

Met Edzard Mik (hoofdredacteur van De Gids) als curator, starten we dit jaar een nieuw schrijfproject. Vier auteurs laten zich inspireren door de kenmerkende titel van ons festival: Terug naar het begin. Zo worden er vier unieke verhalen geschreven, die de auteurs live op TNHB gaan voordragen.

Eén van die auteurs is Vamba Sherif. Hij groeide op in Liberia en leidde een turbulent leven. Al op jonge leeftijd wordt hij gedwongen te verhuizen naar een plek ver van zijn geboortegrond en ook later wordt hij opnieuw verjaagd door oorlog. Eenmaal in Nederland komt hij terecht in het asielbeleid. Toch weet hij zijn weg te vinden en studeert hij rechten en ontwikkelt hij zijn talent als schrijver. Oorlog en de scheiding van zijn familie heeft hem gevormd als mens. Zijn zoektocht naar antwoorden over zijn identiteit en de burgeroorlog in zijn land, leidde hem tot het schrijven van mijn eerste roman. Hierna volgden er nog velen. De literatuur van Vamba Sherif ontroert en raakt tot in het hart. Met Terug naar het begin als inspiratiebron, kan ook dit niet anders dan een bijzonder verhaal worden. In de Pancratiuskerk van Godlinze draagt Vamba zijn verhaal voor, wordt er muziek gemaakt door Dra Diarra én gaat hij in gesprek met interviewer Rense Sinkgraven.

In de pers:


“Schrijven is mijn redding geweest. Met elke roman die ik schrijf, breng ik een klein stukje terug van de wereld van mijn jeugd en de mensen van wie ik hield, alles wat niet meer bestaat. Van mijn verlies kunst maken en dat delen met de wereld is voor mij een manier om te kunnen omgaan met mijn ervaringen en trauma’s.” vertelt Vamba in Het Parool. Lees meer!

“Ik wil je houvast geven in lawines van onbegrip, dochter van een witte moeder en een zwarte vader”. Lees hier het fragment uit zijn nieuwste boek Ongekende Liefde dat als voorpublicatie verscheen in De Volkskrant.