Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Vereerde droppen – LeineRoebana

  • Zaterdag
  • Zondag
  • Muziek
  • Dans

Locatie

  • Donatuskerk Leermens

Tijd

  • 14.30 / 16.15 / 18.00

‘Vereerde droppen, valt nou mor’ is de chatGPT vertaling in het Gronings van ‘Flow my tears’; één van de bekendste composities van John Dowland, een ‘singer-songwriter’ uit de Renaissance.

In de Donatuskerk van Leermens klinkt een andere virtuoze vertaling van dit lied: van taaloptimist Erik Bindervoet. In 'Vereerde droppen' zingen sopraan Elisabeth Hetherington en mezzosporaan Talitha van der Spek werken van o.m. Dowland, Monteverdi en Luzzaschi terwijl hun lichamen tot was worden in de handen van de dansers van LeineRoebana. Dansers die op hun beurt tegenwicht geven aan de alles verzengende intimiteit van de melodieën, daarbij gesteund door David Mackor op Luit, Theorbe en elektrische gitaar.

Over LeineRoebana
LeineRoebana, het dansgezelschap van choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana, vervult door haar unieke, eigenzinnige danstaal en werkwijze een geheel eigen plaats in de Nederlandse en internationale danswereld. Het gezelschap staat bekend om het opwindende fysieke dansidioom en de centrale rol van live uitgevoerde muziek in het werk. De producties van LeineRoebana verrassen met bijzondere vervlechtingen van hedendaagse dans, tekst, vormgeving en de meest uiteenlopende muzikale klankkleuren. In de choreografieën ontmoeten kunstenaars uit verschillende culturen, disciplines en achtergronden elkaar en verhouden zich tot de wereld om ons heen.

★★★★★ Volkskrant (over Solas): “De dans- muziekvoorstelling Solas is als één lang vrolijk en troostrijk gebaar.”

★★★★☆- Annette Embrechts: “Silenzio: speelse drukte tegenover het trage verstrijken van de tijd.”

★★★★☆ – NRC – Francine van der Wiel: “De tijd schrijdt onmerkbaar voort in Silenzio van LeineRoebana, waarin de vertroosting of bedreiging van de stilte wordt omgezet in een waaier van muziek en driftige dansimpulsen.”