Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

AFAR - X_YUSUF_BOSS

  • Zaterdag
  • Zondag
  • Dans

Locatie

  • Nicolaïkerk Appingedam

Tijd

  • Za: 11.00 / 12.45 & Zo: 12.00 / 13.45

Met AFAR creëert Mohamed Yusuf Boss een choreografie speciaal voor de Nicolaïkerk in Appingedam.

AFAR betekent vier in het Somalisch en stelt dan ook vier elementen centraal: dans, muziek, de kerk en de mensen die gebruik maken van deze ruimte. Vanuit de Afrikaanse filosofie Ubuntu (‘ik ben omdat wij zijn’) gaat X_YUSUF_BOSS in gesprek met de gemeenschappen in en rondom de Nicolaïkerk. Met AFAR kijkt het gezelschap voorbij onze verschillen en zoekt naar dat wat ons als mensen verbindt.

X_YUSUF_BOSS is het huis en platform rondom de Groningse choreograaf Mohamed Yusuf Boss. Met zijn roots in Somalië, en zijn hart in Groningen maakt hij prachtige voorstellingen waarmee hij zijn publiek weet te raken door gelijkwaardigheid en kwetsbaarheid. Een belangrijk uitgangspunt voor zijn werk is het hiphop principe ‘each one, teach one’ en hij onderzoekt veelal de vraag: wat is gedeelde menselijkheid?

Kom tijdens TNHB naar de Nicolaïkerk in Appingedam en laat je meevoeren in een voorstelling vol verrassende ontmoetingen, waarin 2 dansers, een zanger en een componist verschillende perspectieven representeren.