Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Project Grenzeloos: TNHB slaat opnieuw de handen ineen met sociale partners

1 mei, 2024

Na het succes van de voorgaande editie van TNHB, vind je ook dit jaar de kunstenaars terug tijdens het festival - Creatieve ingrepen, die het leven net iets mooier maken: grenzeloos in talent en mogelijkheden!

Project Grenzeloos is een initiatief van De Zijlen, Cosis, ‘s Heeren Loo, WerkPro en IVAK, waarbij er niet wordt gekeken naar de beperkingen van de deelnemers, maar juist naar de mogelijkheden. Het werk van de deelnemers is terug te vinden in onder andere ons festivalhart, op onze pauzeplekken en in het atelier van Cosis: Het Kunst Atelier, Stadshaven 1 in Appingedam.

Ada, van IVAK over het project Grenzeloos: ‘’Festival Terug naar het begin heeft op voorhand een stijlboek gemaakt voor de dagbesteding van De Zijlen, Cosis, 's Heeren Loo en WerkPro. Op basis van het stijlboek voorziet het festival de dagbesteding van allerlei materiaal om decoraties te kunnen maken in de stijl van het festival. Het gaat om: keykoorden, vlaggenlijnen, houten decoraties voor op de tafel e.d.’’

Tijdens het festival hebben bezoekers ook de mogelijkheid om deel te nemen aan het kijk-ommetje dat wordt georganiseerd voor Project Grenzeloos. Een cliënt van woonlocatie Appingedam De Zijlen neemt de bezoekers van het festival mee vanaf de Nicolaikerk in Appingedam, naar het atelier van Cosis waar er meer wordt verteld over het project. In het atelier van Cosis zijn tijdens het festival kunstenaars van de verschillende organisaties aanwezig en is hun kunst te koop.