Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Over Terug naar het begin

De naam van het festival, Terug naar het begin, verwijst naar de vroegste geschiedenis van Nederland, die het beste te zien is in het historisch wierdenlandschap van de gemeente Eemsdelta. In het Groninger landschap zie je nog duidelijk terug hoe vroeger de zee veel dichterbij was…

Missie en visie
Hoog en droog op de wierden vind je twaalfde- en dertiende-eeuwse kerkjes, zo karakteristiek voor Groningen. Dit uniek stukje Nederland is het ideale decor voor Terug naar het begin. De torens -die van ver al te zien zijn- wijzen het publiek de weg van de ene voorstelling naar de andere. Want verborgen in de oude Groninger kerken gebeuren mooie dingen: van betoverende muziek en ontwapende verhalen tot spannende kunstprojecten. Naast landelijke artiesten, is er ruimte voor nieuwe producties, jonge talenten, verrassende expedities en gastvrije dorpsbewoners. Een belangrijke ambitie van het festival is om verbindingen met de omgeving (maatschappelijk en landschappelijk) en het publiek nog krachtiger te maken: tussen jong en oud, bewoners en toeristen, stad en provincie, kunstenaars en omgeving, cultureel erfgoed en nieuwe producties. Zo brengt Terug naar het begin mensen bij elkaar, vertelt verhalen over de omgeving en zorgt voor meer aandacht voor het Groninger platteland.

Stichting Oude Groninger Kerken

Terug naar het begin neemt de Groninger kerken als uitgangspunt voor de programmering. Een groot deel van deze prachtige locaties zijn in handen van de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK). Word hier donateur van SOGK. Dan zorg je er gelijk voor dat SOGK kan blijven werken aan het behoud van prachtige kerken in Groningen!

Kerk- en dorpscommissies

Terug naar het begin wordt jaarlijks mogelijk gemaakt door de fantastische medewerking van plaatselijke kerk- en dorpscommissies en andere vrijwilligers.

Bestuur

Leo Delfgaauw - Voorzitter
Leonie Wendker - Secretaris
Erik Juk - Penningmeester
Nina Poort - Algemeen bestuurslid
Moniek Baars - Algemeen bestuurslid

Medewerkers

Minke van der Velde

dagelijkse leiding | programmering | productie

Thessa Wolthuis

productie | coördinatie routes en pauzeplekken

Nienke Bak

marketing | communicatie

Veerle Gnodde

marketing I communicatie

Renée Trentelman

productie I coördinatie vrijwilligers

Geert Lameris

oprichter | bedenker | vader van het festival

Met medewerking van

Liza Verhoeven
grafische vormgeving

Rinnert Veldman en Mieke den Braber
aankleding festival

Frits Hesseling
curator kunstroute

Edzard Mik
literair curator

Stichting Oude Groninger Kerken

ANBI
Stichting Terug naar het begin beschikt over de ANBI-verklaring van de Belastingdienst, zodat je weet dat de door jouw geschonken donatie goed terechtkomt, en zodat je deze donatie ook op kunt geven bij je belastingaangifte.

Beleidsplan 2021-2024 / Gemiddelde begroting 2021-2024 / Verslag 2021

PERS

Presskit

Contact

Vragen? Mail info@terugnaarhetbegin.nl.

SV 2017 0520 Festival Terug naar het Begin 0644