Navigatie overslaan

Over het festival

De naam van het festival, Terug naar het begin, verwijst naar de vroegste geschiedenis van Nederland, die het beste te zien is in de historische binnenstad van Appingedam en haar omgeving. In het Groninger landschap zie je nog duidelijk terug hoe vroeger de zee veel dichterbij was…

Maar hoog en droog op de wierden vind je hier twaalfde- en dertiende-eeuwse kerkjes, zo karakteristiek voor Groningen. Tijdens het festival zijn deze oeroude kerken het podium en decor voor intieme optredens: een mix van muziek, theater, poëzie, literatuur, dans en beeldende kunst. Naast landelijke artiesten, is er ruimte voor nieuwe producties en jonge talenten.

Als bezoeker kun je kiezen uit gegidste routes of tips om de regio op eigen wijze te verkennen én (her)ontdekken. Met de podcastserie ‘Rondje om de kerk’ maak je kennis met unieke verhalen van dorpsbewoners. Zo brengt Terug naar het begin mensen bij elkaar, vertelt verhalen over de omgeving en zorgt voor meer aandacht voor het Groninger platteland.

Stichting Oude Groninger Kerken

Donateurs van de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) kregen met een exclusieve voorverkoop in februari als eerste de gelegenheid tickets te bestellen. Daarbovenop profiteerden ze tot 1 maart van € 10, - korting op een passe-partout! Profiteer ook van deze voordelen, en word hier donateur van SOGK. Dan zorg je er gelijk voor dat SOGK kan blijven werken aan het behoud van prachtige kerken in Groningen!

Kerk- en dorpscommissies

Terug naar het begin wordt jaarlijks mogelijk gemaakt door de fantastische medewerking van plaatselijke kerk- en dorpscommissies en andere vrijwilligers.

Medewerkers

Minke van der Velde

dagelijkse leiding | programmering | productie

Nicole Dijk

ondersteuning organisatie | productie

Thessa Wolthuis

productie | coördinatie & organisatie De Proeftuin

Nienke Bak

productie | communicatie I coördinatie vrijwilligers

Susanne Dijk

communicatie | website

Geert Lameris

oprichter | bedenker | vader van het festival

Met medewerking van

Liza Verhoeven
grafische vormgeving

Frits Hesseling
curator kunstroute

Rinnert Veldman en Mieke den Braber
aankleding festival

In opdracht van
Stichting Oude Groninger kerken

Contact

Je kunt contact met ons opnemen via info@terugnaarhetbegin.nl.

SV 2017 0520 Festival Terug naar het Begin 0644