Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Praktisch

Terug naar het begin is het leukste nichefestival van het jaar! Uniek aan het festival is dat het plaatsvindt in meerdere (wierden)dorpen van Eemsdelta, op fietsafstand van elkaar. De vele twaalfde en dertiende eeuwse kerkjes in het Groninger landschap, zijn magische plekken die van elke voorstelling een bijzondere belevenis maken! 

Hoe werkt het?
Op de zaterdag en zondag van het festival kies je uit verschillende startlocaties om je culturele ontdekkingstocht te beginnen. Voorafgaand aan het festival publiceren we de plattegrond en het blokkenschema. Hiermee stel je je eigen ontdekkingstocht samen, of kies voor één van onze vooraf uitgestippelde routes. Bij jouw gekozen startlocatie ruil je tijdens het festival je ticket om voor een festivalbandje en hebben we ook een mooie act gepland! Op de vrijdagavond wordt het festival feestelijk geopend, met een openingsetentje en -concert in de Nicolaïkerk van Appingedam.

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen voor alle praktische info!

Vooraf aan TNHB

Op de zaterdag en/of zondag kies je één van de onze startlocaties om je ontdekkingstocht te beginnen. Net als vorig jaar zijn dat waarschijnlijk de Nicolaïkerk in Appingedam, de Petrus en Pauluskerk in Loppersum of de Stefanuskerk in Holwierde. Mocht dit in de voorbereidingen van het festival toch nog veranderen, dan communiceren we dat op tijd.

Op deze startlocaties begin je je festivaldag goed met een kop koffie, en vind je alle informatie die je nodig hebt. Ook ruil je bij de startplek je ticket om voor een festivalbandje en geniet je op deze plek van je eerste voorstelling van de dag!

Nicolaïkerk Appingedam: Wijkstraat 32, Appingedam
Petrus en Pauluskerk Loppersum: Kerkpad 1, Loppersum
Stefanuskerk Holwierde: Kerkpad 1, Holwierde

Heb je een startlocatie gekozen? Iedere startlocatie heeft een informatiepunt: hier kun je je ticket(s) omruilen voor een polsbandje, om vervolgens te genieten van je eerste voorstelling van de dag.

De openingstijden van de informatiepunten maken we op tijd bekend. Houd onze website in de gaten, of schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Met het blokkenschema en de plattegrond (deze worden voorafgaand aan het festival gepubliceerd) stippel je je eigen route uit.

Vind je het lastig om te kiezen? Gebruik dan onze routetips! Deze leggen we ook klaar op de startlocaties. En als je je inschrijft voor de nieuwsbrief, ontvang je de informatie in je mailbox.

Nee, je kunt niet reserveren. Als je je dagkaart of passe-partout hebt omgeruild voor een polsbandje bij één van de startlocaties, heb je toegang tot alle optredens van het zaterdag- en/of zondagsprogramma.

Vanwege het intieme karakter van de locaties is er beperkte capaciteit. Wil je een voorstelling echt niet missen? Ga dan op tijd naar de locatie, want: vol = vol.

Toch net pech gehad? Check dan het blokkenschema voor een voorstelling in de buurt!

Het festival beleef je het mooist op de fiets. Is fietsen voor jou geen optie? Op de plattegrond hebben we bij alle locaties de adressen genoteerd. Zo kun je ze in je navigatie invoeren en de (meeste) optredens met de auto bezoeken. Als je graag het festival wandelend wil beleven, raden we je aan om de voorstellingen in Appingedam te bezoeken. Deze festivallocaties liggen op loopafstand van elkaar. Hiervoor bereiden we bovendien een mooie (wandel)routetip voor!

Vanwege het historische karakter van de locaties, zijn niet alle routes rolstoeltoegankelijk.

We hebben geen speciaal programma voor kinderen tijdens het festival, maar dat betekent zeker niet dat kinderen niet of minder welkom zijn!

Deze worden voorafgaand aan het festival op de website gepubliceerd en via de nieuwsbrief naar je toe gestuurd. Ook zorgen we ervoor dat bij de startlocaties deze informatie voor je klaarligt!

Tijdens TNHB

Net als vorig jaar kun je het festival waarschijnlijk weer starten bij de Nicolaïkerk in Appingedam, de Petrus en Pauluskerk in Loppersum of de Stefanuskerk in Holwierde. Mocht dit in de voorbereidingen van het festival toch nog veranderen, dan communiceren we dat op tijd.

Uitgaande van de bovenstaande startlocaties geven we de volgende parkeertips:

Startlocatie Appingedam: Albert Heijn, Woldweg 121, Appingedam

Startlocatie Holwierde: Parkeerplaats bij Dorpshuis De Heekt, Hoofdweg 32, Holwierde / en naast het dorpshuis De Heekt aan het “Balkgat” zijn ook parkeerplekken.

Startlocatie Loppersum: in de buurt van de kerk (Kerkpad 1, Loppersum) is voldoende parkeergelegenheid.

Voor de fietsverhuur werken we samen met Fietsverhuur Guikema!
Om een fiets te reserveren gebruik je het inschrijfformulier: klik hier.

Heb je het formulier ingevuld? Dan neemt Fietsverhuur Guikema contact met je op voor het definitief maken van de reservering en de betaling.

Zowel de zaterdag als de zondag van het festival zorgt Fietsverhuur Guikema voor de fietsverhuur bij het Station Loppersum & Station Appingedam. Dat is vlakbij of op fietsafstand van onze startlocaties!

Startlocaties - zaterdag en zondag
Bij de startlocaties begin je al met een lekker kopje koffie of thee. We zorgen hier voor een warm welkom. Dus neem je tijd, en kom lekker op tijd!

Pauzeplekken onderweg - zaterdag en zondag
Onderweg zorgen we met verschillende lokale ondernemers voor leuke pauzeplekken. Waar je deze kunt vinden, maken we t.z.t bekend!

Bij de kerken
Bij veel kerken zorgen de plaatselijke kerkcommissies voor de verkoop van een kopje koffie of thee. Dit is gelijk een financieel steuntje voor de commissies!

Let op: neem contant geld mee, je kunt niet overal pinnen.

Openingsetentje vrijdag 2 juni
Op vrijdag 2 juni organiseren we in samenwerking met chefkok Anne van Paviljoen Overdiep (restaurant vlakbij de Nicolaïkerk) een openingsetentje in de Nicolaïkerk van Appingedam. Aansluitend vindt op dezelfde locatie het openingsconcert plaats!

Vanwege het intieme karakter van de locaties is er beperkte capaciteit. Wil je een voorstelling echt niet missen? Ga dan op tijd naar de locatie, want: vol = vol.

Toch net pech gehad? Check dan het blokkenschema voor een voorstelling in de buurt!

Pinnen kan lang niet overal! Zorg dat je genoeg contant geld bij je hebt als je naar de dorpen gaat: daar zijn niet veel pinmogelijkheden.

Neem een kijkje op onze Overnachtingspagina. Hier vind je diverse mogelijkheden om te overnachten in de omgeving; ook hebben we drie mooie arrangementen samengesteld.

De overnachtingspagina vullen we regelmatig aan met nieuwe tips!

In plaats van De Proeftuin in Appingedam, organiseren we met verschillende lokale ondernemers leuke pauzeplekken onderweg. Waar je deze kunt vinden, maken we t.z.t bekend!

Tickets

Deze informatie vind je vanaf 1 maart op de ticketpagina!

Om toegang te krijgen tot de voorstellingen, ruil je je ticket om voor een polsbandje. Dit doe je bij de informatiepunten bij één van de startlocaties.

Net als vorig jaar kun je het festival waarschijnlijk weer starten bij de Nicolaïkerk in Appingedam, de Petrus en Pauluskerk in Loppersum of de Stefanuskerk in Holwierde. Mocht dit in de voorbereidingen van het festival toch nog veranderen, dan communiceren we dat op tijd.

Op deze startplekken begin je je festivaldag goed met een kop koffie, en vind je alle informatie die je nodig hebt. Bovendien geniet je op deze plek van je eerste voorstelling van de dag!

Nicolaïkerk Appingedam: Wijkstraat 32, Appingedam

Petrus en Pauluskerk Loppersum: Kerkpad 1, Loppersum

Stefanuskerk Holwierde: Kerkpad 1, Holwierde

Deze info volgt binnenkort!

In de online ticketshop bieden we alleen dagtickets en passe-partouts aan. Tijdens het festival worden er ook Last Minute Tickets verkocht. Deze kosten € 12,- en zijn verkrijgbaar aan de deur bij de desbetreffende voorstellingen die je wilt bezoeken. Mits er nog plek is kun je met deze kaart ‘last minute’ nog naar binnen!

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op via info@terugnaarhetbegin.nl.