Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Praktisch

Terug naar het begin is het leukste nichefestival van het jaar! Uniek aan het festival is dat het plaatsvindt in meerdere (wierden)dorpen van Eemsdelta, op fietsafstand van elkaar. De vele twaalfde en dertiende eeuwse kerkjes in het Groninger landschap, zijn magische plekken die van elke voorstelling een bijzondere belevenis maken! 

Hoe werkt het?
Op de zaterdag en zondag van het festival kies je uit één van de startlocaties om je culturele ontdekkingstocht te beginnen: Nicolaïkerk in Appingedam, Petrus en Pauluskerk in Loppersum óf Stefanuskerk in Holwierde. Met de plattegrond en het blokkenschema stel je je eigen ontdekkingstocht samen, of kies voor één van onze vooraf uitgestippelde routes. Bij jouw gekozen startlocatie ruil je tijdens het festival je ticket om voor een festivalbandje en hebben we ook een mooie act gepland! Op de vrijdagavond wordt het festival feestelijk geopend, met een openingsetentje en -concert Lucky's Begin in de Nicolaïkerk van Appingedam.

Bekijk hieronder het blokkenschema, de plattegrond, routetips én de veelgestelde vragen voor alle praktische info!

Open hier het blokkenschema Open hier de plattegrond Bekijk de routetips

Vooraf aan TNHB

Op de zaterdag en/of zondag kies je één van de onze startlocaties om je ontdekkingstocht te beginnen. Net als vorig jaar zijn dat de Nicolaïkerk in Appingedam, de Petrus en Pauluskerk in Loppersum of de Stefanuskerk in Holwierde.

Bij jouw gekozen startlocatie is een informatiepunt aanwezig waar je tussen 10.00 uur en 14.00 uur je ticket(s) omruilt voor een polsbandje, om vervolgens te genieten van je eerste voorstelling van de dag! Bovendien zorgen we ervoor dat er bij het informatiepunt plattegronden, blokkenschema's en routetips voor je klaarliggen.

De voorstellingen beginnen op de startlocaties om 11.00 uur en om 12.45 uur. Let op: wegens de zondagdienst is er op de zondag een late start bij de Nicolaïkerk Appingedam: hier start de voorstelling om 12.00 uur en om 13.45 uur. Dit geldt niet voor de andere startlocaties.

Adressen startlocaties:
Nicolaïkerk Appingedam: Wijkstraat 32, Appingedam
Petrus en Pauluskerk Loppersum: Kerkpad 1, Loppersum
Stefanuskerk Holwierde: Kerkpad 1, Holwierde

Heb je op zaterdag en zondag een startlocatie gekozen? Iedere startlocatie heeft een informatiepunt: tussen 10.00 en 14.00 uur kun je je ticket(s) omruilen voor een polsbandje, om vervolgens te genieten van je eerste voorstelling van de dag.

De voorstellingen beginnen op de startlocaties om 11.00 uur en om 12.45 uur. Let op: wegens de zondagdienst is er op de zondag een late start bij de Nicolaïkerk Appingedam: hier start de voorstelling om 12.00 uur en om 13.45 uur. Dit geldt niet voor de andere startlocaties.

Met het blokkenschema en de plattegrond stippel je je eigen route uit.

Vind je het lastig om te kiezen? Gebruik dan onze routetips! Deze leggen we ook klaar op de startlocaties. En als je je inschrijft voor de nieuwsbrief, ontvang je de informatie in je mailbox.

Nee, je kunt niet reserveren. Als je je dagkaart of passe-partout hebt omgeruild voor een polsbandje bij één van de startlocaties, heb je toegang tot alle optredens van het zaterdag- en/of zondagsprogramma.

Vanwege het intieme karakter van de locaties is er beperkte capaciteit. Wil je een voorstelling echt niet missen? Ga dan op tijd naar de locatie, want: vol = vol.

Toch net pech gehad? Check dan het blokkenschema voor een voorstelling in de buurt!

Het festival beleef je het mooist op de fiets. Is fietsen voor jou geen optie? Op de plattegrond hebben we bij alle locaties de adressen genoteerd. Zo kun je ze in je navigatie invoeren en de (meeste) optredens met de auto bezoeken. Als je graag het festival wandelend wil beleven, raden we je aan om de voorstellingen in Appingedam te bezoeken. Deze festivallocaties liggen op loopafstand van elkaar. Hiervoor bereiden we bovendien een mooie (wandel)routetip voor!

Vanwege het historische karakter van de locaties, zijn niet alle locaties rolstoeltoegankelijk.

We hebben geen speciaal programma voor kinderen tijdens het festival, maar dat betekent zeker niet dat kinderen niet of minder welkom zijn!

Bekijk hier het blokkenschema, de plattegrond en onze routetips. We zorgen ervoor dat bij de startlocaties deze informatie voor je klaarligt!

Tijdens TNHB

Net als vorig jaar start je het festival bij de Nicolaïkerk in Appingedam, de Petrus en Pauluskerk in Loppersum of de Stefanuskerk in Holwierde.

Hierbij geven we de volgende parkeertips:

Startlocatie Appingedam: Albert Heijn, Woldweg 121, Appingedam. Of parkeer bij de Action aan Gedempte Kattendiep / het station in Appingedam / Bibliotheek, Professor R.P. Cleveringaplein.

Startlocatie Holwierde: Parkeerplaats bij Dorpshuis De Heekt, Hoofdweg 32, Holwierde / en naast het dorpshuis De Heekt aan het “Balkgat” zijn ook parkeerplekken.

Startlocatie Loppersum: in de buurt van de kerk (Kerkpad 1, Loppersum) is voldoende parkeergelegenheid. Of parkeer bij het gemeentehuis aan Molenweg 12.

Voor de fietsverhuur werken we samen met Fietsverhuur Guikema!

Inmiddels is het niet meer mogelijk om via het inschrijfformulier een fiets te huren. Heb je vragen over je gehuurde fiets? Neem dan contact op met Fietsverhuur Guikema.

Heb je via Fietsverhuur Guikema je fiets gehuurd? Dan kun je deze zowel de zaterdag als de zondag van het festival tussen 9.30 - 13.00 uur ophalen bij het Station Loppersum of Station Appingedam (de afhaallocatie heb je bij reservering van je fiets met fietsverhuurder Guikema afgestemd).

Deze locaties zijn vlakbij óf op fietsafstand van onze startlocaties!

Startlocaties - zaterdag en zondag
Bij de startlocaties begin je al met een lekker kopje koffie of thee. We zorgen hier voor een warm welkom. Dus neem je tijd, en kom lekker op tijd!

Pauzeplekken onderweg - zaterdag en zondag
Onderweg zorgen we met verschillende lokale ondernemers voor leuke pauzeplekken en lokale lekkernijen. Zo kun je dit jaar pauzeren bij Molen De Stormvogel in Loppersum, in de kerktuin van het dorpje Krewerd of bij de boomgaard De Luingahof in Bierum!

Bij de kerken
Bij veel kerken zorgen de plaatselijke kerkcommissies voor de verkoop van een kopje koffie of thee. Dit is gelijk een financieel steuntje voor de commissies!

Let op: neem contant geld mee, je kunt niet overal pinnen.

Openingsetentje vrijdag 2 juni
Op vrijdag 2 juni organiseren we in samenwerking met chefkok Anne van Paviljoen Overdiep (restaurant vlakbij de Nicolaïkerk) een openingsetentje in de Nicolaïkerk van Appingedam. Aansluitend vindt op dezelfde locatie het openingsconcert plaats!

Vanwege het intieme karakter van de locaties is er beperkte capaciteit. Wil je een voorstelling echt niet missen? Ga dan op tijd naar de locatie, want: vol = vol.

Toch net pech gehad? Check dan het blokkenschema voor een voorstelling in de buurt!

Pinnen kan lang niet overal! Zorg dat je genoeg contant geld bij je hebt als je naar de dorpen gaat: daar zijn niet veel pinmogelijkheden.

Neem een kijkje op onze Overnachtingspagina. Hier vind je diverse mogelijkheden om te overnachten in de omgeving; ook hebben we drie mooie arrangementen samengesteld.

De overnachtingspagina vullen we regelmatig aan met nieuwe tips!

In plaats van De Proeftuin in Appingedam, organiseren we met verschillende lokale ondernemers leuke pauzeplekken onderweg: bij de authentieke molen De Stormvogel in Loppersum, de betoverende boomgaard De Luingahof in Bierum of de kerktuin van het prachtige dorpje Krewerd. Naast optredens, ontdek je hier lokale lekkernijen!

Tickets

Deze informatie vind je vanaf 1 maart op de ticketpagina!

Om toegang te krijgen tot de voorstellingen, ruil je je ticket om voor een polsbandje. Dit doe je bij de informatiepunten bij één van de startlocaties.

Net als vorig jaar kun je het festival weer starten bij de Nicolaïkerk in Appingedam, de Petrus en Pauluskerk in Loppersum of de Stefanuskerk in Holwierde.

Op deze startplekken begin je je festivaldag goed met een kop koffie, en vind je alle informatie die je nodig hebt. Bovendien geniet je op deze plek van je eerste voorstelling van de dag!

Nicolaïkerk Appingedam: Wijkstraat 32, Appingedam

Petrus en Pauluskerk Loppersum: Kerkpad 1, Loppersum

Stefanuskerk Holwierde: Kerkpad 1, Holwierde

In de online ticketshop bieden we alleen dagtickets en passe-partouts aan. Tijdens het festival worden er ook Last Minute Tickets verkocht. Deze kosten € 12,- en zijn verkrijgbaar aan de deur bij de desbetreffende voorstellingen die je wilt bezoeken. Mits er nog plek is kun je met deze kaart ‘last minute’ nog naar binnen!

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op via info@terugnaarhetbegin.nl.