Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Praktisch

Terug naar het begin is geen standaard festival, het is ook een ontdekkingstocht! Uniek aan ons festival is dat het plaatsvindt in meerdere (wierden)dorpen, op fietsafstand van elkaar.

Dit jaar heeft TNHB een iets andere opzet gekregen, met drie verschillende startplekken. Bij de startplekken ruil je je ticket om voor een festivalbandje en hebben we ook mooie acts gepland! Met een plattegrond en het blokkenschema in de hand stel je je eigen ontdekkingstocht samen, of kies voor één van onze vooraf uitgestippelde routes. Neem een kijkje in ons programma, of bekijk de veelgestelde vragen hieronder voor alle praktische info!

Vooraf aan TNHB

Om de bezoekersstromen te spreiden over het hele festivalgebied, begin je op zaterdag en/of zondag je ontdekkingstocht op één van de drie startplekken: de Nicolaïkerk in Appingedam, de Petrus en Pauluskerk in Loppersum of de Stefanuskerk in Holwierde. Op deze startplekken begin je je festivaldag goed met een kop koffie, en vind je alle informatie die je nodig hebt. Ook ruil je bij de startplek je ticket om voor een festivalbandje en geniet je op deze plek van je eerste voorstelling van de dag!

Nicolaïkerk Appingedam: Wijkstraat 32, Appingedam
Petrus en Pauluskerk Loppersum: Kerkpad 1, Loppersum
Stefanuskerk Holwierde: Kerkpad 1, Holwierde

Heb je een startlocatie gekozen? Iedere startlocatie heeft een informatiepunt: hier kun je tussen 9.00 uur en 14.00 uur je ticket(s) omruilen voor een polsbandje, om vervolgens te genieten van je eerste voorstelling van de dag!

De voorstellingen beginnen op de startlocaties om 10.00 uur en om 11.45 uur. Let op: wegens de zondagdienst is er op de zondag een late start bij de Nicolaïkerk Appingedam: hier start de voorstelling om 11.45 uur en om 13.30 uur. Dit geldt niet voor de andere startlocaties.

Tip: kom lekker op tijd voor een kop koffie en om op je gemak een plekje uit te zoeken voor de voorstelling (deuren openen half uur voor de voorstelling). Zo heb je bovendien tijd om je route uit te stippelen. Natuurlijk hebben we ook mooie routes voor je klaarliggen!

Op de vrijdag begint het openingsconcert van Michelle David & The True-tones om 20.00 uur in de Nicolaïkerk in Appingedam.

Met het blokkenschema en de plattegrond stippel je je eigen route uit. Vind je het lastig om te kiezen? Gebruik dan onze routetips! Deze leggen we ook klaar op de startlocaties. En als je je inschrijft voor de nieuwsbrief, ontvang je de informatie in je mailbox.

Nee, je kunt niet reserveren. Als je je dagkaart of passe-partout hebt omgeruild voor een polsbandje bij één van de startlocaties, heb je toegang tot alle optredens van het zaterdag- en/of zondagsprogramma.

Vanwege het intieme karakter van de locaties is er beperkte capaciteit. Wil je een voorstelling echt niet missen? Ga dan op tijd naar de locatie, want: vol = vol.

Toch net pech gehad? Check dan het blokkenschema voor een voorstelling in de buurt!

Het festival beleef je het mooist op de fiets. Is fietsen voor jou geen optie? Op de plattegrond hebben we bij alle locaties de adressen genoteerd. Zo kun je ze in je navigatie invoeren en de (meeste) optredens met de auto bezoeken. Als je graag het festival wandelend wil beleven, raden we je aan om de voorstellingen in Appingedam te bezoeken. Deze festivallocaties liggen op loopafstand van elkaar. Hiervoor hebben we bovendien een mooie (wandel)routetip voorbereid!

Vanwege het historische karakter van de locaties, zijn niet alle routes rolstoeltoegankelijk.

We hebben geen speciaal programma voor kinderen tijdens het festival, maar dat betekent zeker niet dat kinderen niet of minder welkom zijn!

Bekijk hier het blokkenschema, de plattegrond en de routetips! Ook zorgen we ervoor dat bij de startlocaties deze informatie voor je klaarligt!

Tijdens TNHB

Startlocatie Appingedam: Albert Heijn, Woldweg 121, Appingedam

Startlocatie Holwierde: Parkeerplaats bij Dorpshuis De Heekt, Hoofdweg 32, Holwierde / en naast het dorpshuis De Heekt aan het “Balkgat” zijn ook parkeerplekken.

Startlocatie Loppersum: in de buurt van de kerk (Kerkpad 1, Loppersum) is voldoende parkeergelegenheid.

Onze trouwe partner Parkdiensten Eemsdelta is helaas gestopt, maar we hebben een gouden nieuwe partij gevonden: Guikema Rijlwielhandel uit Ezinge! Het huren van een fiets gaat deze keer niet via onze ticketshop, maar kun je rechtstreeks regelen met de rijwielhandelaar zelf. Neem contact op via het contactformulier te vinden op https://www.guikemarijwielhandel.nl/.

We zorgen voor twee uitgiftepunten voor de fietsen. Met de fietsverhuurder spreek je af waar je je fiets ophaalt. Dat kan bij:

Landgoed Ekenstein, Alberdaweg 70, Appingedam: deze afhaallocatie is handig als je in Appingedam of Loppersum start.

Schuur Holwierde, Krewerderweg 20, Holwierde: deze locatie is handig als je in Holwierde start.

Kom je met de trein, en wil je naar het uitgiftepunt van de fietsen?

Plan via 9292 je reis naar Landgoed Ekenstein: je kunt dan met de bus tot aan Eekwerd/Wirdum en vanaf daar is het een kilometer lopen naar Ekenstein. Het is ook nog een leuke route om te wandelen, langs het Damsterdiep!

Een andere mogelijkheid is om een plekje in de Vliegende Fietstaxi van Marcel te reserveren via 06-41969247! Is er plek? Dan brengt Marcel je graag (gratis!) van het station naar Ekenstein.

Kom je met de trein, dan is de OV-fiets een mooie optie voor je, kijk op de website van NS.

Startlocaties - zaterdag en zondag
Bij de startlocaties begin je al met een lekker kopje koffie of thee. We zorgen hier voor een warm welkom. Dus neem je tijd, en kom lekker op tijd!

Pauzeplekken onderweg - zaterdag en zondag
Onderweg hebben we drie leuke pauzeplekken aan het festivalprogramma toegevoegd: de Luingahof in Bierum, De Kosterij in Krewerd en Dorpshuis Bij Jacobus in Zeerijp. Op deze plekken kun je iets lekkers eten en drinken en zijn andere leuke extra’s te beleven. Zoals bijvoorbeeld de start van een een kijk-ommetje.

Bij de kerken
Bij veel kerken zorgen de plaatselijke kerkcommissies voor de verkoop van een kopje koffie of thee. Dit is gelijk een financieel steuntje voor de commissies!

Let op: Neem contant geld mee, je kunt niet overal pinnen.

Bordje Overdiep in de Nicolaïkerk - zaterdag & zondag

Chefkok Anne van Paviljoen Overdiep (restaurant vlakbij de Nicolaïkerk) kookt speciaal voor TNHB-bezoekers wat lekkers! Na je festivaldag ben je van harte welkom in de Nicolaïkerk in hartje Appingedam om te genieten van een heerlijke maaltijd. Omdat we geen voedsel willen verspillen, bestel je van te voren (tot 15 mei) een ticket in onze online ticketshop. Klik hier!

Wat staat er op het menu?

Zaterdag 21 mei: Nasi met saté, kroepoek, atjar en gebakken uitjes*

Zondag 22 mei: Kormaschotel met couscous, zoetzure komkommer en cassave*

*Beiden ook vegetarisch te verkrijgen.

Vanwege het intieme karakter van de locaties is er beperkte capaciteit. Wil je een voorstelling echt niet missen? Ga dan op tijd naar de locatie, want: vol = vol.

Toch net pech gehad? Check dan het blokkenschema voor een voorstelling in de buurt!

Pinnen kan lang niet overal! Zorg dat je genoeg contant geld bij je hebt als je naar de dorpen gaat: daar zijn niet veel pinmogelijkheden.

Neem een kijkje op onze Overnachtingspagina. Hier vind je diverse mogelijkheden om te overnachten in de omgeving. We vullen deze regelmatig aan met nieuwe tips! Ook hebben we drie mooie arrangementen samengesteld: klik hier!

In plaats van De Proeftuin in Appingedam, organiseren we drie leuke pauzeplekken onderweg: de Luingahof in Bierum, De Kosterij in Krewerd en Dorpshuis Bij Jacobus in Zeerijp. Op deze plekken kun je iets lekkers eten en drinken en zijn andere leuke extra’s te beleven. Zoals bijvoorbeeld de start van een een kijk-ommetje!

Aan het einde van je festivaldag ben je van harte welkom in de Nicolaïkerk in Appingedam om te genieten van een heerlijke maaltijd. Chefkok Anne van Paviljoen Overdiep (restaurant vlakbij de Nicolaïkerk) kookt speciaal voor TNHB-bezoekers wat lekkers! Omdat we geen voedsel willen verspillen, bestel je van te voren een ticket in onze online ticketshop. Klik hier!

Tickets

Om toegang te krijgen tot de voorstellingen, ruil je je ticket om voor een polsbandje. Dit doe je bij de informatiepunten (tussen 9.00 en 14.00 uur) bij één van de startlocaties: de Nicolaïkerk in Appingedam, de Petrus en Pauluskerk in Loppersum of de Stefanuskerk in Holwierde. Op deze startplekken begin je je festivaldag goed met een kop koffie, en vind je alle informatie die je nodig hebt. Bovendien geniet je op deze plek van je eerste voorstelling van de dag!

Nicolaïkerk Appingedam: Wijkstraat 32, Appingedam

Petrus en Pauluskerk Loppersum: Kerkpad 1, Loppersum

Stefanuskerk Holwierde: Kerkpad 1, Holwierde

Bestel in de ticketshop de ticket ‘Kortingsactie SOGK - passepartout Compleet’ en vul vervolgens de kortingscode in en ontvang € 7,50 korting op deze kaart!

In de online ticketshop bieden we alleen dagtickets en passe-partouts aan. Tijdens het festival worden er ook Last Minute Tickets verkocht. Deze kosten € 10,- en zijn verkrijgbaar aan de deur bij de desbetreffende voorstellingen die je wilt bezoeken. Mits er nog plek is kun je met deze kaart ‘last minute’ nog naar binnen!

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op via info@terugnaarhetbegin.nl.

TNHB 2019 7240