Navigatie overslaan

Praktisch

Ga goed voorbereid naar het festival en lees onze veelgestelde vragen. Zo ben je op de hoogte van alle tips! Heb je nog vragen? Neem gerust contact op via info@terugnaarhetbegin.nl.

Veelgestelde vragen

Met je uitgestippelde route op zak rijd je tijdens Terug naar het begin van dorp naar dorp om de mooiste voorstellingen te zien in oude Groninger kerken. Houd bij het samenstellen van je programma rekening met kronkelige weggetjes en tegenwind. Maak daarom een haalbaar plan: neem een voorstelling die je niet wilt missen als uitgangspunt voor je fietsroute. Via maps.google.nl kun je de fietsafstanden en -tijden tussen de verschillende festivallocaties berekenen. En in de loop van het festival zorgen we ook voor een plattegrond!

Ter indicatie:
Appingedam - Losdorp: 8,7 km / 30 min fietsen
Losdorp - Leermens: 6,2 km / 18 min fietsen

Met de imposante Nicolaïkerk is De Proeftuin het hele weekend letterlijk en figuurlijk het middelpunt van het festival. Gelegen aan het water in hartje Appingedam is het de ideale plek om je dag te beginnen, een hapje te eten, even te relaxen of de dag af te sluiten met een drankje.

In het festivalhart De Proeftuin vind je de Informatiecaravan. Tijdens Terug naar het begin kun je hier terecht voor al je vragen en is het de plek om je tickets in te wisselen voor polsbandjes. Belangrijk, want zo krijg je toegang tot de voorstellingen!

Openingstijden van de informatiecaravan:
vrijdag 15 mei van 14.00 – 20.30 / zaterdag 16 & zondag 17 mei van 9.00 – 20.00

Om toegang te krijgen tot de voorstellingen van het festival, dien je je ticket(s) om te ruilen voor een polsbandje. Dit kan op 2 manieren. Bij bestelling van je tickets, heb je in de online ticketshop twee keuzes:

1. Verzilver zelf je E-ticket(s) voor een polsbandje
Je tickets (geprint of mobiel) kun je tijdens het festival voor een polsbandje omruilen bij de Informatiecaravan op ons festivalterrein De Proeftuin, achter de Nicolaïkerk (Wijkstraat 32, Appingedam). De Proeftuin is sowieso een gezellige plek om te starten: er is koffie/thee en taart. Kom op tijd, in verband met eventuele drukte bij de kassa’s.

2. Ontvang je polsbandje via de post
Wanneer je het polsbandje liever eerder wilt ontvangen, kan dat. Voor € 3,50 krijg je je polsbandje per briefpost opgestuurd.

Alleen dag- en combinatietickets dienen te worden omgeruild voor een polsbandje. De overige tickets (zoals een ticket voor het openingsdiner, het openingsconcert, de fietsverhuur en gegidste routes) kun je gewoon meenemen naar de plaats van bestemming (uitgeprint of op je telefoon).

Vanuit de stad Groningen bereik je Appingedam met de auto over de N360. Dit jaar is het lastiger om het festival te bereiken met de trein, omdat er in het weekend van het festival spoorwerkzaamheden plaatsvinden op het station van Groningen. We informeren bij Arriva in hoeverre dit consequenties heeft voor onze festivalbezoekers. Hier komen we op terug! Er rijden wel gewoon bussen…

Kom je met de auto naar Appingedam? Bekijk de parkeertips op dit kaartje. In de rest van de dorpen kun je ter plekke parkeren. Besluit je met je auto naar de festivaldorpen te gaan? Rij dan voorzichtig, en denk om de fietsers.

Terug naar het begin is het allerleukst op de fiets! Op onze ticketpagina bieden we fietstickets aan, waarmee je gehuurde fiets klaar staat bij de fietsverhuur in ons festivalhart De Proeftuin, achter de Nicolaïkerk (Wijkstraat 32).

Afhaalmomenten fietsverhuur: vrijdag: 17.00-20.00 / zaterdag & zondag: 9.00 -12.00

Diverse overnachtingsplekken vind je in onder het tabblad Overnachten.

Pinnen kan lang niet overal! Zorg er daarom voor dat je genoeg contant geld bij je hebt, als je de dorpen in trekt voor koffie, thee, versnaperingen, markten e.d.. Is je portemonnee toch leeg? Dan zijn er automaten te vinden in Appingedam, vlak om de hoek bij de Nicolaïkerk aan de Kniestraat, aan de Stationsweg en bij het winkelcentrum aan het Overdiep.

In sommige dorpen die meedoen aan het festival vind je horecagelegenheden (er wordt ter zijner tijd een festivalplattegrond op de website geplaatst). Ook in Appingedam zijn verschillende cafés en eetgelegenheden, maar voor de echte grote trek kom je naar De Proeftuin achter de Nicolaïkerk. Hier zorgen we voor een heerlijk festivalmenu op vrijdag (openingsdiner), zaterdag en zondag.

TNHB 2019 7240