Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

TNHB slaat handen ineen met collega-festivals op het Groninger platteland

11 maart, 2024

Het Groningse platteland is de afgelopen jaren een levendig tafereel geworden van meerdaagse festivals die bruisen van muziek, beeldende kunst, fotografie, theater, dans en veel meer.

Samen met Grasnapolsky, festival Hongerige Wolf en toekomstig festival Paradisum maken we nu deel uit van de Gouden Rand Festivals.

Een gezamenlijke publiciteitscampagne, leren van elkaars ervaringen en gezamenlijk meer publiek vanuit de stad Groningen naar de Gouden Rand Festivals trekken. Dat is het doel van de samenwerking.

Alle vier meerdaagse festivals kiezen het landschap en de historische gebouwen als inspiratiebron van hedendaagse kunst en cultuur. Een bezoek aan het evenement is daarmee voor velen óók een ontdekking van het unieke erfgoed op het Groningse platteland – de eeuwenoude wierden, de weidse polders, de langgerekte dijken, de monumentale fabrieken en kerken en de markante dorpen.

Voor bezoekers, jong en oud, van ver en uit de omgeving, bieden de festivals een unieke plek voor ontmoeting, beleving en ontdekking.

Met de Gouden Rand Festivals bundelen we onze krachten en zetten we de festivals en het ‘goud’ langs de rand van Groningen stevig op de kaart. We worden hierin ondersteund door Erfgoedpartners.

Gouden Rand Festivals is een initiatief van Geert Lameris, tevens de ''festival-vader'' van TNHB.