Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Jessica Manuputty

  • Zaterdag
  • Muziek

Locatie

  • Molukse Kerk

Tijd

  • 11.45-12.30 / 13.30-14.15 / 15.15-16.00
Kopie van Jessica Manuputty by Merel Arnolduscropped

Jarenlang zong ze in de band van Jett Rebel en beleefde ze grote shows en festivals; nu onderzoekt soulzangeres Jessica Manuputty haar roots. In het oudste Molukse kerkje en in de eerste Molukse wijk van Nederland, biedt ze met haar band een uniek inkijkje in verhalen over afstand, afscheid, heimwee en verlangen naar een plek die ooit thuis was.

Jessica Manuputty is geboren in Lunteren, maar de deining van de golven en de warme zeewind hebben zich diep in haar DNA genesteld. Net als de heimwee die haar grootouders altijd hebben gekoesterd naar hun eiland in het oosten van de Indische Archipel. Haar eerste soloplaat TOMA! bracht ze uit in 2017: een live opgenomen album met de Lagu Lagu (liedjes vol verlangen naar de Molukken) uit haar jeugd.

Via deze Molukse liedjes komen de verhalen van het Molukse kerkje Eben Haezer heel dichtbij. Zonder opsmuk en met volledige controle over haar stem weet Jessica Manuputty teder de hartensnaren van haar luisteraars te beroeren- hen achterlatend met een gelukzalig gevoel van zoete heimwee naar een prachtige plek, hier ver vandaan.

*Wil je na dit optreden nog meer Molukse verhalen ontdekken? Ga dan mee met het kijk-ommetje van Wim Ampak: als 60 jaar inwoner van de wijk geeft hij een korte tour door de straten van het Appingedam dat hij zo goed kent!