Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Project Grenzeloos van 's Heeren Loo!

In de Petrus en Pauluskerk in Loppersum ontdek je nieuw werk van kunstenaars van 's Heeren Loo!

Wat doet ‘s Heeren Loo De Noorderbrug allemaal?

Sinds 2020 is De Noorderbrug samengevoegd met ’s Heeren Loo. Met deze samenvoeging zijn goede kwaliteit van zorg voor cliënten, goed werkgeverschap voor medewerkers en mogelijkheden om te investeren gewaarborgd.

Al ruim 50 jaar is De Noorderbrug gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH), doofheid met complexe problematiek en chronische neurologische en neuromusculaire aandoeningen (bijvoorbeeld de ziekte van Huntington en de ziekte van Duchenne). We behandelen en begeleiden hen zowel thuis als in onze woon- en talentencentra. Dit doen we vooral in het Noorden van het land.

Wat is Niet aangeboren Hersenletsel?

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) ontstaat door een ongeluk, een beroerte (CVA), zuurstoftekort of een aandoening van de zenuwen of hersenen (neurologische aandoening). Daardoor verandert iemands leven, zowel lichamelijk als emotioneel; in één klap of juist heel geleidelijk.

Soms is die verandering duidelijk: je loopt moeilijk of kunt je werk niet meer doen. Soms zijn de veranderingen minder duidelijk: je bent sneller geïrriteerd, hebt minder energie, bent passief of juist impulsief, hebt moeite met taal of je bent overgevoelig voor prikkels zoals kleuren en geluiden. Misschien ben je vergeetachtig of snel afgeleid en heb je moeite met het houden van overzicht. Soms ervaar je deze dingen zelf niet zo, maar jouw omgeving ervaart het wel.

Waar kan je ons vinden?

We hebben 808 locaties, dus je kan ons (bijna) overal vinden! Op: www.sheerenloo.nl/in-de-buurt kan je de locaties bij jou in de buurt vinden.

Onze kunstenaars

Wie zijn de kunstenaars en met welke quote vatten zij hun eigen werk samen?

Kristiaan de Haan

Willemien Hoeksema

Sunil Rakhan

Ellen Koning: ''De natuur en mijn gedachten zijn mijn inspiratiebron

Tom Kroese

Iddo de Romijn

Cobie Dijkhuizen: ''Verbeelding”

Tineke Timmer: Het komt gewoon vanzelf

Imke Vierstra: ''Met stippen en lijnen ontstaat er vanzelf iets moois''

Ria Harens: ''ik heb een grote fantasie”