Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Bekijk onze routetips!

20 mei, 2023

Nog even en dan nemen we je mee op ontdekkingstocht door het Groninger wierdenlandschap. Met het enthousiasme van de artiesten, de locatiebeheerders én vrijwilligers, kijken we hier enorm naar uit! Om je op weg te helpen, hebben we per startlocatie enkele routetips opgesteld.

Nu het blokkenschema en de plattegrond online staan, kun je aan de slag met het uitstippelen van je route! Kom je er niet helemaal uit, gebruik dan onze routetips. Per startlocatie doen we twee suggesties, maar er zijn natuurlijk vele variaties mogelijk. Voel je vrij om van de routetips af te wijken en je eigen plan te trekken! De routes zijn niet bewegwijzerd; gebruik de plattegrond en/of navigeer met je telefoon om de weg te vinden.

Welke startlocatie kies jij om je ontdekkingstocht te beginnen?

Bekijk het blokkenschema Bekijk de plattegrond

Startlocatie Nicolaïkerk Appingedam

Start je in Appingedam, dan beleef je in de Nicolaïkerk de geweldige dansperformance AFAR van X_Yusuf_Boss: op maat gemaakt voor deze locatie! Onze fietstip leidt je via het kleine dorpje Uitwierde over de dijk -met uitzicht op de Eems- naar het strandje van Bierum. De andere tip is een wandelroute waarmee je unieke optredens beleeft in het historische stadje Appingedam op loopafstand van elkaar!

> Klik op de afbeeldingen voor grotere versies van de routetips!

Startlocatie Petrus en Pauluskerk Loppersum

Begin je in Loppersum, dan ontdek je de bloedmooie liedjes van singer-songwriter Néomí in de grootste dorpskerk van de provincie Groningen. Vanaf hier fiets je met de ene routetip naar het romantisch gelegen kerkje in Eenum; de andere tip neemt je mee naar de imposante kruiskerk van Zeerijp, nadat je molen De Stormvogel hebt bezocht!

> Klik op de afbeeldingen voor grotere versies van de routetips!

Startlocatie Stefanuskerk Holwierde

Onder de gewelven van de Stefanuskerk begin je in Holwierde je ontdekkingstocht met de beroemde harpiste Lavinia Meijer. Met de ene routetip fiets je via het gehucht Nansum over de dijk met uitzicht op de Eems naar het strandje van Bierum. De andere tip brengt je juist meer landinwaarts, naar o.a. het wierdendorpje Krewerd en haar mystieke Mariakerk.

> Klik op de afbeeldingen voor grotere versies van de routetips!