Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Alles wat je moet weten voor je festivalbezoek!

25 mei, 2023

Nog even en dan gaat het festival van start! Om je bezoek zo soepel mogelijk te laten verlopen, vind je hier de belangrijkste praktische informatie op een rij. Lees het goed door, haal de informatie eruit die op jou van toepassing is, en ga voorbereid op pad!

🎫 Tickets geboekt via tnhb.uitjesineemsdelta.nl
Dit jaar verloopt de kaartverkoop via Visit Eemsdelta/ Marketing Eemsdelta. Je bestelling met e-ticket heb je ontvangen van info@marketingeemsdelta.nl. Kun je je bestelling niet vinden? Het kan zijn dat de mail in je spambox terecht is gekomen. Let op: per bestelling ontvang je één e-ticket, ook als je voor meerdere personen hebt geboekt. Op je e-ticket staat een overzicht vermeld van de hele bestelling. Je e-ticket (digitaal of uitgeprint) dien je bij één van drie startlocaties om te ruilen voor (een) polsbandje(s).

🎶 De opening - vrijdag 2 juni
Heb je voor het openingsconcert Lucky’s Begin en/of het openingsetentje tickets besteld? Ga met je e-ticket (digitaal of uitgeprint) naar de informatiecaravan in het parkje aan de waterzijde van de Nicolaïkerk in Appingedam, Wijkstraat 32. Om toegang te krijgen tot het openingsconcert ontvang je een polsbandje én voor het openingsetentje ontvang je bonnen.

Tijden:

  • Informatiecaravan geopend: vanaf 17.00 uur
  • Openingsetentje: 17.30 - 19.30 uur
  • Start openingsvoorstelling Lucky’s Begin: 20.00 uur
  • Einde: +_ 22.00 uur

📍Kies een startlocatie - zaterdag 3 en zondag 4 juni
Start je festivaldag op zaterdag en/of zondag bij één van de drie startlocaties: de Nicolaïkerk in Appingedam, de Petrus en Pauluskerk in Loppersum of de Stefanuskerk in Holwierde.

Openingstijden informatiepunten startlocaties
Bij jouw gekozen startlocatie is een informatiepunt aanwezig waar je tussen 10.00 uur en 14.00 uur je ticket(s) omruilt voor een polsbandje, om vervolgens te genieten van je eerste voorstelling van de dag! Bovendien vind je op de startlocaties alle informatie die je nodig hebt voor jouw ontdekkingstocht, zoals de plattegrond, het blokkenschema en routetips.

Starttijden voorstellingen startlocaties
De voorstellingen beginnen op de startlocaties om 11.00 uur en om 12.45 uur.

Let op. Wegens de zondagdienst is er bij de Nicolaïkerk Appingedam op de zondag een late start : hier start de voorstelling om 12.00 uur en om 13.45 uur. Dit geldt niet voor de andere startlocaties.

🧭 Volg een routetip
Vind je het lastig om te kiezen? Gebruik dan een van onze routetips! We leggen ze ook voor je klaar bij de startlocaties. Naast verschillende fietstips, hebben we in Appingedam op zaterdag en zondag ook een wandelroute voorbereid: hiermee bezoek je al wandelend het festivalprogramma in het historische stadje!

🚆 Kom met het OV
Kom bij voorkeur met het OV naar TNHB. Met de bus reis je samen voordelig naar Appingedam met een broezz’n kaartje van Qbuzz. Bovendien zijn de startlocaties Nicolaïkerk Appingedam en Petrus en Pauluskerk Loppersum op loopafstand van het treinstation. De Stefanuskerk in Holwierde is slechts 20 minuten fietsen vanaf station Appingedam. Neem je je eigen fiets mee in de trein? Bekijk de spelregels van ARRIVA.

🚲 Fiets gehuurd?
Voor de fietsverhuur werken we samen met Guikema Rijwielhandel! Heb je een fiets via Guikema gehuurd? Dan kun je na overleg met de rijwielhandel je fiets tussen 9.30 - 13.00 afhalen bij het Station Loppersum of Station Appingedam. Deze locaties zijn vlakbij óf op fietsafstand van de startlocaties!

🚗 Waar parkeren?
Bij de startlocaties tippen we de volgende parkeerplekken:

  • Startlocatie Appingedam: Albert Heijn, Woldweg 121, Appingedam. Of parkeer bij de Action aan Gedempte Kattendiep / het station in Appingedam / Bibliotheek, Professor R.P. Cleveringaplein.
  • Startlocatie Holwierde: Parkeerplaats bij Dorpshuis De Heekt, Hoofdweg 32, Holwierde / en naast het dorpshuis De Heekt aan het “Balkgat” zijn ook parkeerplekken.
  • Startlocatie Loppersum: in de buurt van de kerk (Kerkpad 1, Loppersum) is voldoende parkeergelegenheid. Of parkeer bij het gemeentehuis aan Molenweg 12.

Besluit je per auto naar de festivaldorpen te gaan? Rijd dan voorzichtig, denk om de fietsers!

🌳 Pauzeplekken
Fietsend van de ene naar de andere voorstelling, strijk je onderweg neer bij één van de pauzeplekken. Zo ben je tussen de optredens door van harte welkom bij de authentieke molen De Stormvogel in Loppersum, de betoverende boomgaard De Luingahof in Bierum of de kerktuin van het prachtige dorpje Krewerd. Hier ontdek je naast bijzondere optredens ook lokale lekkernijen!

💰Neem voldoende contant geld mee
Pinnen kan lang niet overal! Zorg dus dat je genoeg contant geld bij je hebt als je naar de dorpen gaat.

⏱️Neem je last minute vrienden mee?
Ook tijdens het festival zijn er nog tickets te koop. Dagkaarten (zaterdag of zondag) zijn te verkrijgen bij de startlocaties (pinapparaat is aanwezig). Maar je kunt ook kiezen voor Last Minute Tickets. Deze kosten € 12,- en koop je “last minute” aan de deur bij de voorstelling die je graag wilt zien, mits er nog plek is! Betaling van deze Last Minute Tickets vindt ter plekke plaats middels een QR-code!

Heb je nog onbeantwoorde vragen?
Neem een kijkje op onze praktische pagina en schroom niet om een mailtje te sturen naar info@terugnaarhetbegin.nl.

Ticketvragen graag richten aan: tickets@terugnaarhetbegin.nl.