Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Maaike Meindertsma - Shortcut

  • Zaterdag
  • Zondag
  • Kunst

Locatie

  • Bierumer School

Tijd

  • Doorlopend

Waar de rust en stilte in de Bierumer School het bijna doet lijken alsof de tijd even stil staat, lijkt de wereld daarbuiten in een constante staat van haast te verkeren.

Maaike haar werk Shortcut, dat tijdens TNHB te zien is, symboliseert de bijna gestoorde en obsessieve menselijke drang om alles korter en sneller te doen, want waarom een lange en comfortabele weg nemen, als het ook korter kan: dan komen we sneller verder. Maar is dat wel altijd zo?

Maaike is een Friese kunstenaar en voornamelijk werkzaam in het noorden van Nederland. Ze houdt zich onder andere bezig met het onderwerp lichaam en kijkt bijvoorbeeld naar hoe onze lichamen zich verhouden tot ons brein en onze omgeving. Dit doet ze door het maken van films, installaties en kunstenaarsboeken.

In maart en april resideert ze in de Bierumer School en gaat ze op zoek naar de haast om ons heen en alle vormen die het kan aannemen. Zo kijkt ze bijvoorbeeld naar wat haast met ons lichaam doet, maar reflecteert ze ook op hoe wij als mensen voortbewegen in de huidige maatschappij. De resultaten komen samen in de vormen van video’s en een installatie.