Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Timo de Jong

  • Zaterdag
  • Zondag
  • Muziek

Locatie

  • Kerk Krewerd

Tijd en

  • Zaterdag - 11:45 / 13:30 / 16:00
  • Zondag - 11:45 / 13:30 / 16:00

Americana-muzikant Timo de Jong is afgelopen zomer bij kerken langsgegaan om inspiratie op te doen en verhalen te verzamelen. Vanuit dit materiaal heeft hij nieuwe liedjes geschreven. Hier zijn acht bijzondere nummers uitgekomen, allemaal met een directe link naar kerkjes die deel uitmaken van de kerkentour.

De tour wordt afgesloten bij TNHB, in het prachtige Mariakerkje in Krewerd:

'Het bezoeken van de kerken op het (...) platteland was geweldig. Ik hoorde mooie verhalen over de kerk en de directe omgeving. Soms was iets kleins al aanleiding voor het schrijven van een nieuw nummer. Ik heb deze nummers verder uitgewerkt met mijn band. Mijn band bestaat uit Sander Veldman op drums, Haico Postma op bas en Lennard Fopma op gitaar. De muziek hebben we opgenomen onder de bezielende begeleiding van producer Thomas Wevers. Verder waren er gastbijdragen van David Gram (lapsteel, o.a. Tim Knol), Maaike Boonstra (trompet), Robin IJzerman (koor) en Arno Bakker (sousafoon en trombone).'

De muziek van van singer en Songwriter Timo de Jong is geïnspireerd door de jaren zestig, maar dan in een eigentijds en verfijnd jasje gestoken. Zijn diepe, warme zangstem doet denken aan de befaamde crooners van begin vorige eeuw. Hij trad al meer dan zevenhonderd keer op, waaronder drie keer Eurosonic Noorderslag en meerdere tours door Engeland. Op amuserende wijze zorgt Timo voor een aangename huiskamersfeer tijdens elk optreden.

Deze kerkentour is tot stand gekomen als een samenwerking tussen Popfabryk; productiehuis voor Friese popcultuur en Stichting Alde Fryske Tsjerken.